Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donald Trump haluaa päästä Kim Jong-unin puheille ja muuttaa Pariisin ilmastosopimusta

Uutistoimisto Reutersin haastattelussa Trump puhui myös muun muassa Vladimir Putinista ja poliittisesta ohjelmastaan.

Ulkomaat
 
LUCAS JACKSON / Reuters, KCNA
Donald Trump haluaisi Yhdysvaltain presidenttinä suoran keskusteluyhteyden Kim Jong-uniin.
Donald Trump haluaisi Yhdysvaltain presidenttinä suoran keskusteluyhteyden Kim Jong-uniin. Kuva: LUCAS JACKSON / Reuters, KCNA

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump haluaisi keskustella Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin kanssa ja neuvotella uusiksi Pariisin ilmastosopimuksen, jos hänet valitaan maansa johtajaksi.

Uutistoimisto Reutersin haastattelussa Trump kertoo, että hän suhtautuu avoimesti ajatukseen neuvotteluista Kimin kanssa Pohjois-Korean ydinohjelman lakkauttamiseksi. Tämä eroaa nykyisen presidentin Barack Obaman linjasta, jossa neuvotteluista ovat vastanneet maiden viranomaiset eivätkä itse valtionpäämiehet.

”Puhuisin hänen kanssaan. Minulla ei ole ongelmia puhua hänen kanssaan”, Trump sanoi Reutersille. Hän ei kuitenkaan valottanut tarkemmin, mitä kaikkea keskustelut koskisivat.

Trump kertoi myös olevansa valmis painostamaan Kiinaa ratkaisun löytämiseksi.

”Tuottaisin Kiinalle paljon paineita, koska taloudellisesti meillä on suunnaton valta Kiinaan.”

Trump kertoi myös, ettei hän ole Pariisin ilmastosopimuksen ”suuri ystävä”. Hänen mukaansa sopimus kohtelee Yhdysvaltoja epäreilusti ja antaa liikaa vapauksia joillekin maille, kuten Chilelle.

”Aion paneutua siihen erittäin vakavasti ja vähintäänkin käynnistää uudet neuvottelut.”

Lisäksi Trump sanoi, että vaikka hän ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat puhuneet toisistaan myönteiseen sävyyn, Itä-Ukrainan tilanteessa ei ole syytä tehdä myönnytyksiä.

”Se, että hän on sanonut mukavia asioita minusta, ei auta häntä neuvotteluissa – ei lainkaan.”

Samalla Trump pyörsi äskettäiset puheensa siitä, ettei hänellä tulisi olemaan hyvät välit Britannian pääministerin David Cameronin kanssa, koska tämä on puhunut hänestä asiattomasti.

”Olen varma, että meillä tulee olemaan hyvät välit.”

Trumpia on arvosteltu siitä, ettei hän ole kertonut poliittisista aikeistaan yhtä tarkasti kuin Hillary Clinton, josta tulee näillä näkymin demokraattien presidenttiehdokas.

Reutersin haastattelussa Trump kertoi, että hän aikoo julkistaa poliittisen ohjelmansa kahden viikon kuluessa. Hänen mukaansa sen yksi osa on vuosien 2007–2009 talouskriisin vuoksi säädetyn kuluttajansuojalain kumoaminen.

Clintonin leiristä kommentoitiin tuoreeltaan pöyristyneesti varsinkin Trumpin halukkuutta neuvotella Kim Jong-unin kanssa ja aikeita kaataa kuluttajansuojalaki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat