Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puola ja Unkari suuttuivat Bill Clintonin diktatuuripuheista

”Puola ja Unkari ovat päättäneet, että demokratiasta on liikaa vaivaa”, entinen presidentti sanoi vaimonsa Hillary Clintonin vaalitilaisuudessa.

Ulkomaat
 
MIKE BLAKE / Reuters
Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton vaimonsa Hillary Clintonin vaalitilaisuudessa toukokuun alussa San Diegossa.
Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton vaimonsa Hillary Clintonin vaalitilaisuudessa toukokuun alussa San Diegossa. Kuva: MIKE BLAKE / Reuters

Puolassa ja Unkarissa on loukkaannuttu Yhdysvaltain entisen presidentin Bill Clintonin puheista, kertoo uutistoimisto AFP.

”Puola ja Unkari, kaksi maata, jotka eivät olisi vapaita ilman Yhdysvaltoja ja kylmää sotaa, ovat nyt päättäneet, että demokratiasta on liikaa vaivaa”, Clinton sanoi demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän vaimonsa Hillary Clintonin vaalitilaisuudessa viime viikolla.

”He haluavat Vladimir Putinin kaltaisen johtajan: ’Antakaa minulle autoritaarinen diktatuuri ja pitäkää ulkomaalaiset poissa.’ Kuulostaako tutulta?”

Viime vuosina Unkarin ja sittemmin myös Puolan kehityksen suunta on herättänyt Euroopan unionissa huolta. Clintonin jälkimmäisen lainauksen voi tulkita myös piikiksi republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Donald Trumpin suuntaan.

Puolalainen oikeistojohtaja Jarosław Kaczyński sanoi kommenteista kuultuaan, että Bill Clintonin tulisi hankkiutua hoitoon.

”Kenen tahansa, joka väittää, ettei Puola ole demokratia, on syytä hakea lääketieteellistä hoitoa”, Kaczyński arvioi Varsovassa tiistaina.

Myös Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó ilmaisi tyytymättömyytensä Clintonin puheisiin, vaikkakin kohteliaammin.

”Bill Clinton tietää, että unkarilaiset äänestivät Unkarin tulevaisuudesta demokraattisissa parlamenttivaaleissa. Ehkä hän ei pidä unkarilaisten tekemästä päätöksestä, mutta se ei riitä Yhdysvaltain entiselle presidentille syyksi loukata heitä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat