Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman terveysjärjestö varoittaa zikaviruksen leviämisestä Eurooppaan

Korkein riski on Madeiralla ja Mustallamerellä, joissa esiintyy keltakuumehyttystä

Ulkomaat
 
OSWALDO RIVAS / Reuters
Mies desinfioi naapurustoa zikaviruksen leviämisen estämiseksi Managuassa Nicaraguassa toukokuun alussa.
Mies desinfioi naapurustoa zikaviruksen leviämisen estämiseksi Managuassa Nicaraguassa toukokuun alussa. Kuva: OSWALDO RIVAS / Reuters

Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa, että kesän tullessa ja ilman lämmetessä zikavirus voi levitä Eurooppaan.

Korkein riski on Madeiran saarella sekä Mustanmeren koillisrannalla Georgiassa ja Venäjällä. Näillä alueilla esiintyy zikavirusta levittävää keltakuumehyttystä.

WHO arvioi, että 18:ssa Euroopan maassa riski zikan leviämisestä on kohtalainen. Tässä joukossa on etenkin Välimeren alueen maita.

36 maassa riskiä zikaviruksen leviämisestä pidetään pienenä. Tässä joukossa on viisi maata, joissa WHO:n mukaan ei ole lainkaan riskiä zikaviruksesta, koska ilmasto ei suosi sitä levittävää hyttystä. Kyseiset maat ovat Suomi, Viro, Valko-Venäjä, Latvia ja Islanti.

Zikavirus on levinnyt erityisesti Latinalaisessa Amerikassa. Sen on epäilty aiheuttavan pienipäisyyttä eli mikrokefalia-nimistä epämuodostumaa vastasyntyneissä.

Zikavirusta levittää keltakuumehyttynen eli Aedes aegypti. Toinen zikan levittäjä on WHO:n mukaan Aedes albopictus -hyttynen, jota esiintyy kohtalaisen riskin maiksi arvioiduissa Euroopan maissa.

WHO ottaa riskianalyysissaan huomioon myös sen, miten hyvänä se pitää maiden kykyä estää epidemian leviäminen.

WHO sanoi helmikuussa pitävänsä zikavirusta maailmanlaajuisena terveysuhkana. Sen on arvioitu voivan aiheuttaa myös Guillain-Barré-syndroomana tunnetun hermojuuritulehduksen, joka voi johtaa tilapäiseen halvaantumiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat