Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillary Clinton voitti niukasti Kentuckyssa

Välit Clintonin ja Sandersin kannattajien välillä ovat kärjistyneet vaarallisesti.

Ulkomaat
 

Washington

Entinen ulkoministeri Hillary Clinton voitti Kentuckyn esivaalit erittäin niukasti varhain keskiviikkona Suomen aikaa. Kilpakumppani, senaattori Bernie Sanders voitti selvemmin Oregonissa.

Kun äänistä oli laskettu 99 prosenttia, Clinton oli saanut 46,8 prosenttia Kentuckyn demokraattien äänistä, Sanders 46,3 prosenttia. Oregonissa äänet jakautuivat alustavien tulosten mukaan 54,8–45,2 Sandersin hyväksi.

Tulokset eivät keikauta kisaa, koska Clinton johtaa Sandersia niin ylivoimaisesti, että tämän on liki mahdoton kiriä etumatkaa kiinni. Uutiskanava CNN laski ennen tiistain tuloksia, että Sandersin pitäisi voittaa 67 prosenttia kaikista jäljellä olevista valitsijamiehistä saavuttaakseen Clintonin.

Välit Clintonin ja Sandersin kannattajien välillä ovat kiristyneet vaarallisesti. Viime viikonloppuna he joutuivat käsirysyyn Nevadassa, ja osavaltion demokraattien johtaja sai puhelimeensa tappouhkauksia.

Eri asia on sitten, miten Sandersin sinnittely mukana kisassa vaikuttaa Clintonin kampanjaan esivaalien viimeisen kuukauden aikana.

Sanders on arvostellut Clintonia toistuvasti tämän yhteyksistä Wall Streetin raharikkaisiin ja vaalituista, joita Clinton on saanut kampanjaansa yritysmaailmalta.

Clinton on jo siirtynyt Sandersin perässä vasemmalle esimerkiksi suhtautumisessaan minimipalkkaan ja vapaakauppaan. Hän tarvitsisi Sandersin nuorten kannattajien tukea varsinaisissa vaaleissa syksyllä.

Monien Sandersin kannattajien mielestä Clinton on kuitenkin korruptoitunut ehdokas, jota puolueen sisäpiiri suosii epäoikeudenmukaisesti. Välit Sandersin ja Clintonin kannattajien välillä ovatkin kärjistyneet vaarallisesti. Viime lauantaina kannattajat joutuivat Nevadassa jonkinlaiseen käsirysyyn valitsijamiesten laskutavasta syntyneen riidan seurauksena.

Clinton voitti Nevadan esivaalit helmikuussa, mutta Sanders oli saanut enemmän edustajia osavaltion vaalikokoukseen, jossa valitsijamiehet jaettiin lauantaina.

The Washington Post -lehden mukaan Nevadassa riideltiin määrällisesti vain neljästä valitsijamiehestä suuntaan tai toiseen. Sandersin kannattajat kuitenkin katsoivat, että kokouksen järjestäjät suosivat Clintonia. He buuasivat Clintonia tukevalle senaattorille, ja Nevadan demokraattipuolueen johtaja sai puhelimitse tappouhkauksia.

Riita ei ennusta hyvää yritykselle yhdistää puolue republikaanien Donald Trumpia vastaan.

Trump on kruunaamista vaille valmis republikaanien ehdokas, koska kaikki muut ovat jo vetäytyneet kisasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat