Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joogan om-äänne ärsyttää Intian muslimeja

Muslimiryhmät syyttävät Intian hallitusta ”hinduagendan tyrkyttämisestä” Kansainväliseen joogapäivään

Ulkomaat
 
Anne Salomäki
Amit Dave / Reuters
Tytöt joogasivat koulupäivän aikana Ahmedabadissa Intiassa.
Tytöt joogasivat koulupäivän aikana Ahmedabadissa Intiassa. Kuva: Amit Dave / Reuters

Intiassa muslimiryhmät kiivastuivat keskiviikkona suunnitelmista sisällyttää pyhä om-äänne Kansainvälisen joogapäivän tapahtumaan. Uutistoimisto AFP:n mukaan osa muslimeista pitää mantraa uskontonsa vastaisena ja syyttävät maata johtavaa Bharatiya Janata -puoluetta hinduagendan tyrkyttämisestä.

”Emme ole joogaa vastaan, mutta Intia on maallistunut maa eikä valtiolla ole uskontoa”, All India Muslim Personal Law Board -järjestöä edustava Zafaryab Jilani sanoo AFP:lle.

Kansainvälistä joogapäivää vietetään 21. kesäkuuta. Intian tapahtuman järjestämisestä vastaava Ayush-ministeriö on ehdottanut, että 45-minuuttinen joogaus aloitetaan om-äänteellä alkavalla rukouksella.

”Tämä on uskoamme vastaan ja vallan väärinkäyttöä”, muslimijohtaja Shafique Qazmi sanoo India Timesissa.

Toinen muslimijohtaja Khalid Rashid Firangi Mahali vaatii ehdotuksen perumista siksi, että se ”herättää epävarmuutta vähemmistöissä”. Press Trust of India -uutistoimisto kertoo Ayush-ministeriön korostaneen, että om-sanan käyttö on yhä vapaaehtoista.

Toista kertaa järjestettävä Kansainvälinen joogapäivän massatapahtuma on yksi keino Intian pääministerin Narenda Modin urakassa palauttaa jooga osaksi Intian kulttuurihistoriaa. Modi on todennut, että miljardibisnekseksi muuttunut jooga on ”menetetty lännelle”.

Viime vuonna syntyi kiista, kun hallitus otti aurinkotervehdyksen osaksi tapahtumaa. Muslimiryhmistä myös tietyt jooga-asennot ovat islamin vastaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat