Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salaperäiset telemastojen vahingot kuohuttavat Ruotsissa – jopa vieraan vallan sabotaasia epäillään

300 metrin korkuinen masto romahti viime sunnuntaina lounais-Ruotsin Boråsissa.

Ulkomaat
 

Salaperäiset vahingot kahdessa tietoliikennemastossa Ruotsissa ovat herättäneet epäilyjä sabotaasista, jonka takana saattaisivat olla jopa vieraan vallan pyrkimykset horjuttaa turvallisuutta.

Noin 300 metrin korkuinen masto romahti viime sunnuntaina lounais-Ruotsin Boråsissa.

Poliisi epäilee, että kyseessä on vahingonteko, jonka taustalta voi löytyä paikallisia ääriaineksia tai jopa kansainvälisiä sabotöörejä. Ruotsin tiedustelupalvelu on ryhtynyt tutkimaan romahdusta.

Sanomalehti Dagens Nyheter kertoo, että maston perustuksista olisi löytynyt irrotettuja ruuveja, mutta poliisi ei ole vahvistanut tätä tietoa.

”Me olemme sataprosenttisen varmoja, että tornia on sabotoitu”, sanoi poliisin tutkintajohtaja Jan Johansson sanomalehti Aftonbladetille. ”Taustalla voi olla jotain kansainvälistä, sitä että halutaan testata mitä tapahtuu, kun telemasto saatetaan toimintakyvyttömäksi.”

Aiemmin toukokuussa samalta alueelta löytyi katkastu kaapeli, joka johti tietoliikennemastoon. Viime tiistaina poliisin pomiryhmä kutsuttiin tutkimaan salaperäistä pakettia lähellä telemastoa keski-Ruotsissa Gävlen lähellä. Poliisi kertoi myöhemmin, että löytö osoittautui täysin vaarattomaksi.

Poliisi vahvisti uutistoimisto Reutersille, että tutkittavana on edelleen kaksi vahingontekoa tietoliikennetorneja vastaan. Poliisilla ei kuitenkaan ole erityisiä perusteita olettaa, että mahdolliset tekijät olisivat kansainvälisiä sabotöörejä.

Sanomalehti Svenska Dagbladet kertoi, että maston romahtaminen katkaisi televisiolähetykset alueella 85 000 kotitaloudelta. Mastot ovat myös poliisin ja armeijan tietoliikennekäytössä ja niitä käytetään julkisessa pelastus- ja hätäviestinnässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat