Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Airbus A320 esiintyy usein onnettomuusuutisissa – mutta vain, koska se on niin yleinen

A320-sarjan kone lennettiin Alpeilla tahallaan päin vuorta, mutta sillä myös pelastettiin matkustajat hätälaskulla Hudsonjokeen.

Ulkomaat
 
Tämä tiedetään turmasta - Egyptairin onnettomuus minuutissa
Tämä tiedetään turmasta - Egyptairin onnettomuus minuutissa
Egyptairin kone putosi torstain vastaisena yönä Välimereen. HSTV tiivisti tiedot onnettomuudesta minuuttiin. Toimittaja ja leikkaaja: Esa Juntunen, kuva: Reuters & Flightradar24.

Airbus A320 -sarjan koneet ovat maailman toiseksi yleisintä matkustajakonesarjaa.

Tästä pitkälti johtuu, että sarjan koneet ovat olleet viime vuosina jatkuvasti otsikoissa, kun on tapahtunut lento-onnettomuuksia ja kaappauksia. Konetyyppiä ei varsinaisesti pidetä mitenkään epäluotettavana.

A320-sarjaan kuului esimerkiksi Germanwingsin kone, jonka lentäjä ohjasi tahallaan päin vuorta Ranskassa maaliskuussa 2015. Turmassa kuoli 150 ihmistä.

Samassa kuussa Airbusilla sattuneista onnettomuuksista muistetaan esimerkiksi kiitotieltä suistuminen Halifaxissa Kanadassa. Parikymmentä ihmistä loukkaantui.

Joulukuussa 2014 Airbus 320 putosi Jaavanmereen huonon sään vuoksi ja 162 ihmistä kuoli.

A320-koneella lensi myös pilotti, joka teki hätälaskun Hudsonjokeen New Yorkissa ja pelasti näin matkustajat konevian jälkeen vuonna 2009, kertoo airsafe.com-sivusto.

Tänä vuonna A320-sarja oli uutisissa huhtikuun alussa, kun egyptiläismies kaappasi Aleksandriasta Kairoon matkanneen koneen valepommin avulla. Pariisissa huhtikuussa Airbus A320 vältti onnettomuuden täpärästi, kun yli kahden kilometrin korkeudessa lentänyt lennokki aiheutti vaaratilanteen.

Ensimmäiset A320-sarjan koneet otettiin käyttöön 1980-luvulla, ja uusia muunnelmia on sittemmin ilmestynyt jatkuvasti. Airbuseja on käytössä yli 6 000 eri lentoyhtiöissä ympäri maailman. Myös Finnairilla on sarjan koneita.

Sarjan koneet ovat alun perin kapearunkoisia, ja niihin mahtuu tyypillisesti noin 150 matkustajaa. Konetyypistä on tosin useita muunnelmia, jotka eroavat toisistaan myös mitoiltaan.

A320 -sarjan ohi menee määrältään maailmassa vain yksi konetyyppi, Boeing 737 eri versioineen. Uusimmat A320-tyypin koneet tosin myyvät ennätysvauhtia, joten järjestys ei välttämättä pysy ikuisesti samana.

Esa Syväkuru / HS
Airbus A320-sarjan lentokoneet ovat maailman toiseksi yleisintä matkustajakonesarjaa. Airbus A320 (oik.) Helsinki-Vantaan lentokentällä kesällä 2014.
Airbus A320-sarjan lentokoneet ovat maailman toiseksi yleisintä matkustajakonesarjaa. Airbus A320 (oik.) Helsinki-Vantaan lentokentällä kesällä 2014.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat