Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanadan ihaillun pääministerin julkisivu petti – Justin Trudeau joutui pahoittelemaan käytöstään parlamentissa

Trudeau ryntäsi komentelemaan konservatiivipoliitikkoa ja osui toista poliitikkoa kyynärpäällään rintakehään.

Ulkomaat
 
Justin Trudeau taklasi poliitikkoja parlamentissa
Justin Trudeau taklasi poliitikkoja parlamentissa
Kanadan pääministeri joutui keskiviikkona pahoittelemaan käytöstään maan edustajainhuoneessa. Häntä syytettiin kyynärpäillä kolhimisesta.

Kanadan tuoreehko pääministeri Justin Trudeau on runsaan puolen vuoden aikana saanut julkisesti osakseen lähinnä suitsutusta. Moni ei ole nähnyt Trudeaun julkisuuskuvassa mitään moitittavaa: älykäs, sympaattinen ja peloton mies on ajanut vähemmistöjen oikeuksia ja paistatellut monien silmäätekevien seurassa.

Nyt pääministerin julkisuuskuva on kuitenkin saanut kolhun. The Guardian -lehden mukaan Trudeau kohteli keskiviikkona muita poliitikkoja kovakouraisesti Kanadan parlamentin alahuoneessa eli edustajainhuoneessa.

Tunnelma maan parlamentissa on ollut alkuviikolla normaalia levottomampi, sillä Trudeaun johtama liberaali hallitus on pyrkinyt saamaan läpi esityksen avustetun kuoleman laillistamisesta.

Kesken istunnon Trudeau ryntäsi tomerasti läpi salin ja kiskoi konservatiivipoliitikko Gord Brownin kädestä pitäen istumaan, jotta äänestys lakiesityksestä voisi alkaa. Matkalla Brownin luokse Trudeaun väitetään osuneen kyynärpäällään keskustavasemmiston edustajaa Ruth Ellen Brosseauta rintakehään.

Kanadan kansallisen televisio- ja radioyhtiön CBC:n mukaan Trudeau olisi myös kehottanut muita ”painumaan helvettiin” tieltään.

Trudeaun ryntäys sai edustajainhuoneen hetkeksi sekasorron valtaan. Esimerkiksi oppositiojohtaja Tom Mulcair raivostui pääministerille.

”Millainen mies lyö kyynärpäällään naista? Säälittävää!” Mulcair huusi Trudeaulle.

Kun saliin palasi järjestys, Trudeau nousi puhujapönttöön pahoittelemaan käytöstään.

”Jos joku tuntee tulleensa kaltoin kohdelluksi, pahoittelen syvästi. Tarkoitukseni ei ollut loukata ketään.”

Moni parlamentaarikko piti kuitenkin Trudeaun käytöstä törkeänä. Esimerkiksi keskustavasemmiston Peter Julian sanoi, ettei ole nähnyt mitään vastaavaa niiden kahdentoista vuoden aikana, kun hän on ollut edustajainhuoneessa.

”Fyysinen voimankäyttö tässä salissa ei ole koskaan sallittua eikä tervetullutta. Se on täysin epäsopivaa.”

Saman puolueen Niki Ashton taas kertoi olevansa häpeissään korkea-arvoisen poliitikon käytöksestä ja oli myös huolissaan naisten turvallisuudentunteesta edustajainhuoneessa.

Trudeau sai osakseen myös ymmärrystä. Vihreiden johtaja Elizabeth May piti Trudeaun toimintaa vääränä mutta uskoi, että kyseessä oli vahinko.

”Hän ei ollut nähnyt Brosseauta takanaan. Se on totuus, piti siitä tai ei.”

Itse asiassa tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Trudeau on pahoitellut toimintaansa parlamentissa, The Guardian muistuttaa.

Trudeau joutui pyytämään anteeksi myös vuonna 2011, jolloin hän oli kutsunut silloista ympäristöministeriä Peter Kentiä ”paskiaiseksi”.

CHRIS WATTIE / Reuters
Kanadan pääministeri Justin Trudeau pahoitteli käytöstään keskiviikkona Kanadan edustajainhuoneessa Ottawassa.
Kanadan pääministeri Justin Trudeau pahoitteli käytöstään keskiviikkona Kanadan edustajainhuoneessa Ottawassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat