Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavi Franciscus tapaa arvostetun sunni-imaamin ensimmäistä kertaa

Kahden uskontokunnan edustajat tapaavat ensimmäistä kertaa ensi maanantaina Vatikaanissa. Tapaaminen merkitsee uskontokuntien kahdenkeskisten suhteiden palauttamista ennalleen.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Stefano Rellandini / Reuters
Paavi Franciscus pitää uskontojen välistä keskusteluyhteyttä tärkeänä.
Paavi Franciscus pitää uskontojen välistä keskusteluyhteyttä tärkeänä. Kuva: Stefano Rellandini / Reuters

Paavi Franciscus tapaa sunnimuslimien vaikutusvaltaisen imaamin Sheikh Ahmed al-Tayebin ensi viikon maanantaina Vatikaanissa, kertoi paavin edustaja torstaina uutistoimisto AFP:n mukaan. Tapaaminen on ensimmäinen laatuaan.

Asmaa Waguih / Reuters
Sheikh Ahmed al-Tayeb
Sheikh Ahmed al-Tayeb

Kairon Al-Azhar-yliopiston imaami Al-Tayeb on yksi sunnilaisen islaminuskon arvostetuimmista merkkihenkilöistä. Hän esiintyy katolilaisten johtajan paavi Franciscuksen kanssa Pietarinkirkossa. Edustajan mukaan esiintymistä on valmisteltu etukäteen, ja se on aikataulutettu ensi viikon maanantaille.

Al-Tayebin vierailu tarkoittaa katolisen ja islamistisen uskontokuntien välisten suhteiden palauttamista ennalleen. Välit tulehtuivat paavi Franciscuksen edeltäjän paavi Benedictus XVI:n aikana vuonna 2006 paavin pidettyä puheen, jossa hänen sanottiin kuvailleen islaminuskoa väkivaltaiseksi uskonnoksi.

Tapaamisesta yritettiin sopia uudelleen vuonna 2009, mutta Al-Azhar katkaisi suhteet vuonna 2011. Paavin Benedictus XVI:n koettiin puuttuvan Egyptin sisäisiin suhteisiin, kun hän vaati kristittyvähemmistöjen suojelua kirkkoon tehdyn pommi-iskun jälkeen Egyptin Alexandriassa.

Suhteet ovat parantuneet siitä lähtien, kun Franciscuksesta tuli paavi vuonna 2013. Uskontojen välinen keskusteluyhteys oli hänen asialistansa kärjessä. Hän painotti keskusteluyhteyttä henkilökohtaisessa viestissään muslimimaailmalle, jossa hän kertoi Ramadanin ensimmäisen kuukauden loppumisen merkitsevän hänen paaviuttaan.

Paavi tapasi tämän vuoden helmikuussa myös ensimmäistä kertaa Venäjän ortodoksisen kirkon johtajan patriarkka Kirillin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat