Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeri Soini pääsee kurkistamaan Naton neuvostoon

Naton neuvoston ovi aukeaa Suomelle ja Ruotsille perjantaina, kun aiheena on Naton ja EU;n yhteistyö

Ulkomaat
 

Bryssel

Suomen ulkoministeri osallistuu ensimmäistä kertaa Naton neuvoston kokoukseen. Kyseessä on toistaiseksi poliittisesti näyttävin osa tehostettua kumppanuutta, jonka Nato aloitti huippukokouksessaan syyskuussa 2014.

Suomen ja Ruotsin ulkoministerit Timo Soini ja Margot Wallström sekä EU:n ulkopolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini ovat paikalla, kun Naton ulkoministerikokouksen aiheena tänään perjantaiaamuna on Naton ja EU:n yhteistyö.

Molemmissa järjestöissä keskinäinen yhteistyö kuuluu ikuisuusaiheiden joukkoon. Yhteistyö on kuitenkin saanut uutta merkitystä pakolaiskriisin, kyberuhkien ja hybridisodaksi nimettyjen Venäjän harjoittamien horjutustoimien myötä.

”Osallistuminen heijastaa Suomen kumppanuuden syventymistä muuttuneessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa”, luonnehti Suomen Nato-lähettiläs Piritta Asunmaa tapaamisen aattona. Taustalla on Itämeren strategisen merkityksen nousu.

Jäsenmaiden muodostama Pohjois-Atlantin neuvosto on Naton korkein päättävä elin. Normaalisti se on avoin vain puolustusliiton 28 jäsenmaalle. Torstaina alkaneessa ulkoministerikokouksessa neuvosto kokoontuu normaaliin tapaansa myös ilman ulkopuolisia osallistujia.

Tehostetun kumppanuuden poliittiset seuraukset ovat aiemmin olleet melko vähäisiä, vaikka Suomen sotilaallinen yhteistyö Naton kanssa on tiivistynyt.

Helmikuussa puolustusministeri Jussi Niinistö osallistui muiden tehostetun kumppanuuden maiden ministereiden tavoin Naton neuvoston illallisistuntoon.

Sen lisäksi Suomi on jo usean vuoden ajan osallistunut Naton kokouksissa osuuksiin, joissa on käsitelty kriisinhallintaa erityisesti Afganistanissa. Soini on mukana Afganistan-osuudessa myös perjantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat