Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Airbus A320 on yleisyytensä takia usein uutisissa

Ulkomaat
 

Airbus A320-sarjan koneet ovat maailman toiseksi yleisintä matkustajakonesarjaa.

Tästä pitkälti johtuu, että sarjan koneet ovat olleet viime vuosina jatkuvasti otsikoissa, kun on tapahtunut lento-onnettomuuksia ja kaappauksia. Konetyyppiä ei varsinaisesti pidetä mitenkään epäluotettavana.

A320-sarjaan kuului esimerkiksi Germanwingsin kone, jonka lentäjä ohjasi tahallaan päin vuorta Ranskassa surmaten 150 ihmistä maaliskuussa 2015.

Samassa kuussa Airbusilla sattuneista onnettomuuksista muistetaan esimerkiksi kiitotieltä suistuminen Halifaxissa Kanadassa, jossa loukkaantui parikymmentä ihmistä.

Joulukuussa 2014 Airbus 320 putosi Jaavanmereen huonon sään vuoksi ja 162 ihmistä kuoli.

A320-koneella lensi myös pilotti, joka teki hätälaskun Hudsonjokeen New Yorkissa ja pelasti näin matkustajat konevian jälkeen vuonna 2009, kertoo airsafe.com-sivusto.

Tänä vuonna A320-sarja oli uutisissa huhtikuun alussa, kun egyptiläismies kaappasi Aleksandriasta Kairoon matkanneen koneen valepommin avulla.

Pariisissa huhtikuussa Airbus A320 vältti onnettomuuden täpärästi, kun yli kahden kilometrin korkeudessa lentänyt lennokki aiheutti vaaratilanteen.

Ensimmäiset A320-sarjan koneet otettiin käyttöön 1980-luvulla. Nykyään mallin eri muunnelmia käyttävät lukuisat lentoyhtiöt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat