Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toinenkin kaapattu koulutyttö löytynyt Nigeriassa – tytön henkilöllisyys on epävarma

Toisen tytön sanotaan löytyneen lähes sadan Boko Haramin torstaina vapauttaman naisen ja lapsen joukosta. Aktivistit ovat epävarmoja löydetyn tytön henkilöllisyydestä.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Nigerian armeija
Ensimmäinen pelastettu tyttö eli Amina Ali Nigerian armeijan saattamana.
Ensimmäinen pelastettu tyttö eli Amina Ali Nigerian armeijan saattamana. Kuva: Nigerian armeija

Aktivistit kyseenalaistavat toisen Nigerian armeijan löytämän tytön henkilöllisyyden, kertoo uutistoimisto AFP. Nigerian armeijan lähde kertoi torstaina uutistoimisto Reutersille, että toinen terroristijärjestö Boko Haramin kaappaamista tytöistä on löytynyt.

AFP.n tiedon mukaan tytön nimi on Serah Luka. Armeijan edustajat ja vapaaehtoisten ryhmä löysivät hänet Damboan alueelta maan koillisosista, missä Nigerian armeija parhaillaan taistelee terroristijärjestön kanssa. Lukan sanottiin löytyneen 97 naisen ja lapsen joukosta, jotka Boko Haram vapautti panttivankeudesta armeijan mukaan torstaiaamuna. Vielä ei tiedetä oliko joukossa muita kaapattuja koulutyttöjä.

Luka kertoi vapaaehtoisryhmälle olevansa kristityn papin tytär ja kotoisin Madagalista, Adamawan osavaltiosta. Hän kertoi olleensa kaappauksen aikaan Chibokissa tekevänsä koulussa koetta.

Chibokin vanhempainyhdistyksen johtaja Yakubu Nkekin mukaan nimet eivät täsmää hänen tietoihinsa kadonneista ja heidän vanhemmistaan. Kadonneiden nimilistalla on ainoastaan kaksi tyttöä, joiden sukunimi on Luka. Kummankaan etunimi ei Nkakin mukaan ole Serah. Kaapattujen lasten vanhempien nimilistalla on Nkekin mukaan neljä pappia, mutta kukaan heistä ei ole nimeltään Luka. Kukaan kaapatuista tytöistä ei Nkakin tietojen mukaan ole kotoisin Madagalista.

Nkeki myös kertoi armeijan ottaneen häneen yhteyttä, ennen kuin tieto ensimmäisestä löytyneestä tytöstä julkistettiin. Yhteydenottoa armeijalta ei tullut, kun Nigerian armeija julkisti myöhään torstaina toisen tytön löytyneen.

Armeija säilyttää kantansa toisen siepatun tytön löytymisestä. Nigerian armeijan lähteen mukaan operaatiosta vastannut armeija, avustanut vapaaehtoisryhmä ja tytön tuntevat ihmiset varmistivat Lukan olevan yksi siepatuista tytöistä. Tytön henkilöllisyyden kumoaminen kuuluu lähteen mukaan koulun rehtorille ja Borneon osavaltion hallitukselle.

Kaksi päivää sitten uutisoitiin ensimmäisestä karkuun päässeestä tytöstä. BBC:n mukaan hänet löydettiin yhdessä nelikuisen vauvan kanssa. Hänet löysi vapaaehtoinen iskuryhmä Kaakkois-Nigerian Sambisan metsästä.

Ensimmäisen karkuun päässee tytön, Amina Alin kerrotaan sanoneen, että muut tytöt ovat edelleen Boko Haramin vankeina, ja kuusi heistä on kuollut. Ali lensi torstaina äitinsä kanssa tapaamaan maan presidenttiä pääkaupunkiin.

Islamistinen terroristijärjestö Boko Haram sieppasi 276 koulutyttöä Koillis-Nigerian Chibokissa hieman yli kaksi vuotta sitten, huhtikuussa 2014. Valtaosa tytöistä on edelleen kateissa.

Nigerian armeija on edennyt Boko Haramin tukialueelle Sambisan metsään. Maan viranomaiset ovat antaneet lausuntoja, joiden mukaan on toivoa siitä, että loputkin tytöt saataisiin vapautettua lähiaikoina.

Boko Haramin uskotaan kidnapanneen ainakin 2 000 naista ja nuorta tyttöä toteuttamaan suunnitelmaansa islamistisesta valtiosta.

Nigerian armeija
Serah Luka kuvassa, jonka ottamispäivää ei tiedetä. Boko Haram väittää, että kaapatut tytöt olisivat kääntyneet kaikki Islamiin. Lukan omaa kantaa uskontoon ei tiedetä, mutta hän on alunperin kristityn papin perheestä.
Serah Luka kuvassa, jonka ottamispäivää ei tiedetä. Boko Haram väittää, että kaapatut tytöt olisivat kääntyneet kaikki Islamiin. Lukan omaa kantaa uskontoon ei tiedetä, mutta hän on alunperin kristityn papin perheestä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat