Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Egyptiläiskoneen putoamisen syy yhä epäselvä – matkustajakoneen osia ja ruumiinosa löytyi merestä

Osat löytyivät Välimereltä noin 290 kilometriä rannikkokaupunki Aleksandrian pohjoispuolelta. Paikalta löytyi lisäksi ihmisen ruumiinosa, koneen istuinosia ja matkustajien omaisuutta.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Tämä tiedetään turmasta - Egyptairin onnettomuus minuutissa
Tämä tiedetään turmasta - Egyptairin onnettomuus minuutissa
Egyptairin kone putosi torstain vastaisena yönä Välimereen. HSTV tiivisti tiedot onnettomuudesta minuuttiin. Toimittaja ja leikkaaja: Esa Juntunen, kuva: Reuters & Flightradar24.

Egyptin puolustusvoimat ilmoitti perjantaina löytäneensä päivää aiemmin pudonneen matkustajakoneen osia merestä, kertoo uutistoimisto Reuters. Osat löytyivät Välimereltä noin 290 kilometriä rannikkokaupunki Aleksandrian pohjoispuolelta.

Kreikan puolustusministeri kertoi Reutersin mukaan Egyptin viranomaisten löytäneen ihmisen ruumiinosan ja koneen istuinosia vedestä. Merivoimat löysivät myös koneen matkustajien omaisuutta. Etsinnät jatkuvat lentotietoja tallentavien mustien laatikoiden löytämiseksi.

Egyptair-yhtiön Airbus A320-kone putosi torstaina matkallaan Ranskan pääkaupungista Pariisista Egyptin pääkaupunkiin Kairoon. Mukana oli 66 ihmistä, joista 55 oli matkustajia ja 10 miehistön jäseniä. Koneessa olleista 30 oli Egyptistä ja 15 Ranskasta. Lisäksi mukana oli kansalaisia 10 muusta maasta. Lennolla oli myös kolme lasta, joista kaksi oli vauvoja.

Lento lähti Pariisista keskiviikkona kello 23.09 paikallista aikaa eli kello 0.09 torstaina Suomen aikaa. Egyptairin matkustajakone katosi tutkasta kello 3.30 Suomen aikaa Välimeren yllä. Kone oli juuri saapunut Egyptin ilmatilaan.

Kreikan puolustusministeri Panos Kammenos kertoi torstaina uutistoimisto AFP:n mukaan, että kone teki matkalentokorkeudessa äkillisiä käännöksiä ja syöksyi alemmas. Lentokone putosi 11,3 kilometristä 4,6 kilometriin. Signaali katosi 3,0 kilometrissä Kammenosin kertoman mukaan. Egyptairin mukaan kone lensi matkalentokorkeudessa, kun se katosi tutkasta.

Toinen puolustusministeriön lähde kertoi Reutersin mukaan alueella liikkuneen kauppalaivan kapteenin kertoneen ”liekeistä taivaalla”.

Matka Pariisista Kairoon oli koneen viides lentomatka keskiviikkona. Sanomalehti The Guardian kertoi koneen käyneen aiemmin Ertireassa ja Tunisiassa.

Putoamisen syytä ei tiedetä, mutta asiantuntijat pitävät terrorismia todennäköisenä selityksenä. Egyptin ilmailuministeriö sanoi torstaina, että on vielä aikaista tehdä johtopäätöksiä koneen putoamisen syistä.

Lentokoneissa on useita hätälähettimiä, jotka välittävät sijaintitietoja löytämisen helpottamiseksi. Liikenteen turvallisuusviraston Trafin ilmailujohtaja Pekka Hentun mukaan koneissa on manuaalisesti käynnistettäviä ja automaattisia lähettimiä, jotka aktivoituvat esimerkiksi suuren kiihtyvyyden tai veteen joutumisen myötä.

Egyptairin edustaja kertoi AFP:lle, että hätäkutsu olisi annettu joitain minuutteja ennen kuin kone katosi tutkasta. Egyptairin mukaan armeija olisi myös vastaanottanut hätäsignaaleja koneen laitteistosta lähes kaksi tuntia katoamisen jälkeen. APF:n mukaan armeija oli kuitenkin kiistänyt tiedon viimeisimmästä.

Kreikan siviili-ilmailujohtaja Kostas Litzrakis kertoi Reutersille, että lentokoneen kapteeni ei ollut kertonut koneen kanssa olevan ongelmia viimeisessä käymässään keskustelussa lennonjohdon kanssa.

Koneen kapteeni oli kokenut lentäjä. Egyptairin kertomien tietojen mukaan hän oli lentänyt 6 275 lentotuntia, joista 2 101 tuntia hän oli lentänyt pudonneen koneen mallilla Airbus A320:llä.

Uutiskanava CNN:n meteorologi Michael Guyn mukaan lento-olosuhteet olivat torstaina hyvät lentokoneen ylittäessä Välimerta: sää oli kirkas ja tyyni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat