Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viranomaiset vahvistavat: Egyptiläisessä turmakoneessa savua ennen putoamista – Egypti julkaisi aineistoa etsinnöistä

Koneesta lähti seitsemän vikaviestiä ja savuhälytystä vain minuutteja ennen sen katoamista tutkasta. Turman syy on edelleen epäselvä.

Ulkomaat
 
Tämä tiedetään turmasta - Egyptairin onnettomuus minuutissa
Tämä tiedetään turmasta - Egyptairin onnettomuus minuutissa
Egyptairin kone putosi torstain vastaisena yönä Välimereen. HSTV tiivisti tiedot onnettomuudesta minuuttiin. Toimittaja ja leikkaaja: Esa Juntunen, kuva: Reuters & Flightradar24.

Egyptiläisestä matkustajakoneesta lähti hälytyksiä savusta ennen kuin kone putosi Välimereen varhain torstaiaamuna.

Savua havaittiin koneen vessassa ja lentoelektroniikassa vain muutamia minuutteja ennen koneen katoamista tutkasta, ilmenee ilmailualan nettisivujen the Aviation Heraldin saamista tiedoista.

Myös Ranskan lentoturvallisuusviranomaiset vahvistivat tiedon lauantaina aamupäivällä.

”Lentokoneesta lähti Acars-viestejä, jotka kertovat savusta hytissä vain hieman ennen kuin tiedonsiirto katkesi”, turmaa tutkivan viraston tiedottaja kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Savuhälytykset koneesta välittänyt Acars on tiedonsiirtojärjestelmä (Aircraft Communication Addressing and Reporting System), joka välittää automaattisesti viestejä lentokoneista lentoyhtiöille ja lennonjohdolle.

Pariisista Kairoon matkalla ollut Egyptairin Airbus A320 -kone putosi varhain torstaina mereen noin 300 kilometriä Egyptin Alexandriasta pohjoiseen. Koneen kaikki 66 matkustajaa ja miehistön jäsentä kuolivat.

Egyptin merivoimat ilmoitti perjantaina, että merestä on löytynyt pudonneen koneen romua ja matkustajille kuuluneita esineitä. Egyptin armeija on julkaissut etsinnässä merestä löytyneistä tavaroista videon Youtube-kanavallaan. Pääset videoon tämän artikkelin lopusta.

The Aviation Heraldin mukaan Acars-järjestelmä lähetti seitsemän viestiä kolmen minuutin sisällä. Viimeinen viesteistä lähti vain neljä minuuttia ennen kuin kone katosi kello 2.33 aamuyöstä paikallista aikaa. Savun lisäksi viestit viittasivat muun muassa häiriöihin ikkunoiden sensoreissa.

Viestit saattavat kyseenalaistaa epäilykset siitä, että koneen putoamisen taustalla olisi terrori-isku.

”Alkaa näyttää siltä, ettei kyseessä luultavasti ollut kaappaus, ettei kyseessä ollut kamppailu ohjaamossa, vaan luultavammin se oli tulipalo”, sanoi päätoimittaja Philip Baum Aviation Security International Magazinesta Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

Baum kuitenkin sanoi, ettei tulipalon syytä voi tietää. Kyseessä saattoi olla teknisistä laitteista lähtenyt palo, mutta myös koneessa räjähtänyt pommi.

Yksikään terroristijärjestö ei ole ilmoittanut tehneensä iskua.

Etsinnät koneen mustien laatikoiden löytämiseksi ovat käynnissä. Ilman niitä turman syytä on vaikea selvittää.

Ranskan lentoturvallisuusviranomaisten tiedottaja sanoi AFP:lle, että ”on aivan liian aikaista tulkita tai ymmärtää torstain onnettomuuden syytä niin pitkään kuin emme ole löytäneet hylkyä tai mustia laatikoita”.

Eurooppalainen satelliitti havaitsi torstaina Välimerellä noin kaksi kilometriä pitkän öljylautan noin 40 kilometrin päässä kadonneen koneen viimeisestä tiedetystä sijainnista, Euroopan avaruusjärjestö tiedotti perjantaina.

Kadonneen koneen kapteeni Mahamed Saeed Ali Shouqair oli kokenut lentäjä. Egyptairin miehistön johtaja Khaled al-Gameel kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan, että kapteenilla oli 15 vuoden kokemus, ja hän oli vastuussa nuorempien lentäjien koulutuksesta ja ohjauksesta.

”Hän tulee lentäjien perheestä. Hänen setänstä oli korkea-arvoinen lentäjä Egyptairilla, ja myös hänen serkkunsa on lentäjä”, Gameel sanoi Reutersin mukaan.

Egyptin armeija on videoinut merestä tekemiään löytöjä. Videolla näkyy ainakin Egypt Airin logo, kenkä ja käsilaukku.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat