Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskalaiset festivaalit peruivat Eagles of Death Metal -yhtyeen keikat laulajan muslimikommenttien vuoksi

Yhtyeen laulaja ja kitaristi Jesse Hughes antoi ymmärtää, että Bataclan-klubin henkilökuntaa oli osallisena iskussa. Hän sanoi myös nähneensä muslimien juhlivan kadulla hyökkäyksen aikana.

Ulkomaat
 
Timo Aalto
Eagles Of Death Metal esiintyi Provinssirockissa vuonna 2012. Kuvassa laulaja Jesse Hughes.
Eagles Of Death Metal esiintyi Provinssirockissa vuonna 2012. Kuvassa laulaja Jesse Hughes. Kuva: Timo Aalto

Kaksi ranskalaista festivaalia perui Eagles of Death Metal -rockyhtyeen esiintymisen laulajan muslimeista esittämien kommenttien vuoksi.

Terroristit hyökkäsivät Eagles of Death Metalin keikalle Pariisin Bataclan-klubilla viime marraskuussa, jolloin yhteensä 130 ihmistä kuoli eri puolilla kaupunkia tehdyissä hyökkäyksissä. Heistä 89 kuoli Bataclanissa.

Yhtyeen laulaja ja kitaristi Jesse Hughes antoi haastattelussa ymmärtää, että Bataclanin henkilökuntaa oli osallisena iskussa. Hän sanoi myös nähneensä muslimien juhlivan kadulla hyökkäyksen aikana.

”Näin muslimien juhlivan kadulla iskun aikana. Näin sen omin silmin. Samaan aikaan! Mistä he tiesivät, mitä tapahtui? Siinä täytyi olla koordinaatiota”, hän sanoi Taki´s Magazinen haastattelussa.

Taki Magazine on konservatiivisen kreikkalaissyntyisen Taki Theodoracopulosin julkaisema verkkolehti, joka on herättänyt polemiikkia julkaisemalla muun muassa äärioikeistolaista Kultaista aamunkoittoa tukevia artikkeleita.

Ranskalaiset festivaalit Cabaret Vert ja Rock en Seine ilmoittivat haastattelun jälkeen peruvansa yhtyeen esiintymisen. Ne ilmoittivat tiedotteessaan olevansa täysin eri mieltä Hughesin näkemyksistä.

Hughes vihjasi jo maaliskuussa, että osa Bataclanissa työvuorossa olleista järjestyksenvalvojista olisi voinut avustaa terrori-iskussa. Hughesin mukaan yksi järjestyksenvalvoja ei ohi kävellessään vilkaissutkaan häneen ja osa heistä ei saapunut lainkaan paikalle.

Hughes tunnetaan oikeistolaisista mielipiteistään. Hän vastustaa aseenkantorajoituksia ja kannattaa Donald Trumpia Yhdysvaltain presidentiksi.

Hän pyysi maaliskuisen haastattelun jälkeen anteeksi puheitaan ja sanoi henkilökuntaan kohdistuvien syytösten olleen perättömiä. Hän sanoi joutuvansa käymään terrori-iskun jälkeen terapiassa ja kärsivänsä jatkuvista painajaisista.

Bataclanin omistajat reagoivat jo aiemmin Hughesin vihjailuihin. Heidän mukaansa syytökset ovat herjaavia ja täysin perättömiä. Omistajien mukaan turvallisuushenkilökunnan ammattitaito ja rohkeus pelasti hyökkäyksen aikana satoja ihmisiä kuolemalta.

Tuomas Selänne
Le Bataclan -konserttiareenan eteen tulvi kukkia marraskuussa. Terroristit olivat juuri räjäyttäneet itsensä Eagles Of Death Metalin konsertissa.
Le Bataclan -konserttiareenan eteen tulvi kukkia marraskuussa. Terroristit olivat juuri räjäyttäneet itsensä Eagles Of Death Metalin konsertissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat