Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Egypti lähetti sukellusveneen etsimään turmakoneen mustia laatikoita

Egyptin presidentin Abdel Fattah al-Sisin mukaan on liian varhaista sanoa, mikä syöksi koneen mereen.

Ulkomaat
 
Tämä tiedetään turmasta - Egyptairin onnettomuus minuutissa
Tämä tiedetään turmasta - Egyptairin onnettomuus minuutissa
Egyptairin kone putosi torstain vastaisena yönä Välimereen. HSTV tiivisti tiedot onnettomuudesta minuuttiin. Toimittaja ja leikkaaja: Esa Juntunen, kuva: Reuters & Flightradar24.

Egypti lähetti sunnuntaina sukellusveneen etsimään Välimereen pudonneen lentokoneen mustia laatikoita, toivoen niiden tuovan valoa mysteeriseen onnettomuuteen.

Pariisista Kairoon matkalla ollut EgyptAirin matkustajakone putosi mereen varhain torstaiaamuna. Sen kyydissä oli 66 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Egyptin presidentin Abdel Fattah al-Sisin mukaan on liian varhaista sanoa, mikä syöksi koneen mereen.

Aiemmin on selvinnyt, että koneesta lähti hälytyksiä savusta vain hetkeä ennen onnettomuutta. Savua havaittiin koneen vessassa ja lentoelektroniikassa muutamia minuutteja ennen koneen katoamista tutkasta. Viranomaiset ovat löytäneet koneen romua merestä.

Presidentti al-Sisin mukaan öljyministeriön sukellusvene kykenee toimimaan 3000 metrin syvyydessä. Hän varoitti spekuloimasta turman syillä.

Egyptin ilmailuministeri on kuitenkin sanonut, että terrorismi on todennäköisempi syy kuin tekninen vika. Uutistoimisto AFP:n mukaan hän ei perustellut väitettä.

On kulunut vain seitsemän kuukautta siitä, kun pommi pudotti venäläisen matkustajakoneen Egyptin Siinain niemimaan yllä. Tuolloin terroristijärjestö Isisin Siinain haara ilmoitti tuntien sisällä turmasta olevansa iskun takana.

Tähän mennessä mikään taho ei ole ilmoittautunut syylliseksi torstain turmaan.

Lauantaina julkaistulla ääninauhalla Isisin tiedottaja Abu Muhammed al-Adnani kehotti iskuihin Yhdysvaltoja ja Eurooppaa kohtaan kesäkuussa alkavan Ramadan-paastokauden aikaan. Hän ei kuitenkaan maininnut lentokonetta. Nauhoitus on saatettu tehdä ennen torstain turmaa.

EgyptAir sanoi uutistoimisto AFP:lle, että kiireellisintä on nyt löytää uhrien ruumiit ja koneen mustat laatikot. Asiantuntijat ovat tosin varoittaneet, että mustat laatikot voivat olla hyödyttömiä, jos ne ovat vajonneet yli 2000 metrin syvyyteen.

”Perheet haluavat löytää ruumiit. Armeija työskentelee sen eteen, ja me keskitymme siihen”, EgyptAirin omistajayhtiön puheenjohtaja Safwat Moslem sanoi.

MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters
EgyptAirin turmakoneessa kuolleiden uhrien omaisia hautajaisjumalanpalveluksessa Kairon pääkatedraalissa Egyptissä.
EgyptAirin turmakoneessa kuolleiden uhrien omaisia hautajaisjumalanpalveluksessa Kairon pääkatedraalissa Egyptissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat