Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irak ilmoitti aloittavansa hyökkäyksen Isisiä vastaan Fallujassa

Siviilejä kehotetaan lähtemään kaupungista.

Ulkomaat
 
REUTERS
Irakin pääministeri Haider al-Abadi.
Irakin pääministeri Haider al-Abadi. Kuva: REUTERS

Irakin armeija aloittaa operaation Fallujan valtaamiseksi jihadistijärjestö Isisiltä, kertoo uutistoimisto Reuters. Asiasta ilmoitti maanantaina mikroblogipalvelu Twitterissä Irakin pääministeri Haider al-Abadi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Fallujan valtaamistaisteluista tulee tähän asti yksi kovimmista Irakin armeijan ja Isisin välisistä yhteenotoista. Falluja on ollut Irakin hallituksen kontrollin ulkopuolella lähes kaksi ja puoli vuotta.

Irak kehotti Fallujassa vielä olevia siviilejä lähtemään pois kaupungista. Siellä on vielä kymmeniätuhansia siviilejä. Ihmisiä, jotka eivät pysty lähtemään, neuvottiin nostamaan valkoinen lippu oleskelukohteensa ylle.

Uutiskanava CNN:n siteeraaman kenraalin mukaan operaatio käynnistyy lähipäivien aikana. Falluja sijaitsee 50 kilometriä Irakin pääkaupungista Bagdadista länteen.

Al-Abadin ilmoitus näyttää ratkaisseen viime aikoina käydyn keskustelun, mihin Isisin hallitsemaan kaupunkiin Irakin armeija hyökkää seuraavaksi. Yhdysvaltalaiset sotilasedustajat suosittelivat seuraavaksi valtauskohteeksi Mosulia.

Pohjatyö Mosulin takaisinvaltaamiseksi on aloitettu, mutta edistys on ollut hidasta. AFP:n mukaan hyökkäys Mosuliin on vielä kaukana.

Yhdysvaltojen johtama Isisin-vastainen liittouma suoritti viime viikolla seitsemän iskua Fallujaan, ja myös Irak sanoi, että sen F-16 hävittäjät pommittivat kaupunkia.

Falluja sijaitsee Anbarin maakunnassa, jossa Irakin joukot ovat vallanneet runsaasti alueita viime kuukausina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat