Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Coca-Colan valmistus loppui Venezuelassa – syynä sokeripula

Kurimuksessa kärvistelevän valtion alennustilassa virvoitusjuoman tuotantovaikeudet ovat jälleen yksi osoitus jyrkkenevästä alamäestä

Ulkomaat
 
MARCO BELLO / Reuters
Turvallisuusjoukkoja Caracasissa 18. toukokuuta uhmannut opposition kannattaja oli pukenut päälleen julisteen, jossa luki ”Ei ole ruokaa”.
Turvallisuusjoukkoja Caracasissa 18. toukokuuta uhmannut opposition kannattaja oli pukenut päälleen julisteen, jossa luki ”Ei ole ruokaa”. Kuva: MARCO BELLO / Reuters

Venezuelassa on nyt vaikeuksissa myös Coca-Colan tuotanto.

Virvoitusjuoman pullotus on osin keskeytetty, sillä Venezuelassa ei riitä sokeria juoman valmistukseen, kertoo uutistoimisto Reuters Coca-Colan tiedottajan Kerry Tresslerin maanantaiseen ilmoitukseen viitaten.

Jo aiemmin maassa vaikeutui oluen tuotanto ohrapulan kilpistyttyä.

Tresslerin mukaan tuotantokeskeytys koskee vain aidolla sokerilla makeutettua Coca-Colaa. Keinotekoista makeutusainetta sisältävien versioiden valmistus jatkuu.

Latinalaisen Amerikan suurin Coca-Colan pullottaja Coca-Cola Femsa SAB saa seitsemän prosenttia tuloistaan juuri Venezuelasta.

Sokerintuotanto on Venezuelassa vaikeuksissa muun muassa hintasääntelyn, työntekoa säätelevän lainsäädännön, valuutan vähäisyyden, lannoitepulan ja kallistuneiden tuotantokustannusten takia.

Hätätilaan julistetun valtion kurimuksessa virvoitusjuoman tuotantovaikeudet ovat jälleen yksi osoitus yhä pahenevasta tilanteesta.

Myös rikollisuuden ja korkean inflaation piinaamaan maan asukkaat ovat jo pitkään kärsineet muun muassa elintarvikkeiden, lääkkeiden ja sähkön niukkuudesta.

Virkamiehet tekevät vain kaksipäiväistä työviikkoa, kouluja on suljettu, ja presidentti Nicolás Maduron päätöksellä maa vaihtoi aikavyöhykettä sähköä säästääkseen.

Sähköstä on pulaa, koska maata koettelevan kuivuuden takia vesivoimalat eivät ole voineet tuottaa tarpeeksi sähköä.

Öljynviennistä riippuvaisen valtion ongelmat kärjistyivät öljyn maailmanmarkkinahinnan halvennuttua, mutta ne juontavat juurensa jo aiemman presidentin Hugo Chávezin valtakauden poliittisiin, taloudellisiin ja sosiaalisiin epäkohtiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat