Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka alkoi evakuoida tuhansien siirtolaisten leiriä Makedonian rajalla

Leirissä asuu arviolta 8 400 siirtolaista, jotka haluaisivat jatkaa matkaansa Balkanin läpi kohti pohjoisempia EU-maita.

Ulkomaat
 
Puskutraktori murskasi pakolaisleirin - siirtolaiset etsivät nyt uutta majoitusta Kreikassa
Puskutraktori murskasi pakolaisleirin - siirtolaiset etsivät nyt uutta majoitusta Kreikassa
Kreikka romuttaa jättimäiseksi paisuneen Idomenin pakolaisleirin ja siirtää siirtolaiset muualle. Siirto aiheutti närkästystä, koska esimerkiksi yhdessä korvaavassa leirissä oli ongelmia vedentoimituksessa. Toimittaja: Esa Juntunen, kuva: Reuters.

Ainakin 200 kreikkalaispoliisia alkoi tiistaina tyhjentää siirtolaisten leiriä Idomenissa Makedonian rajalla, kertoo uutistoimisto AFP.

Leirissä asuu arviolta 8 400 siirtolaista, jotka haluaisivat jatkaa matkaansa Balkanin läpi kohti pohjoisempia EU-maita. Heidän matkantekonsa on tyssännyt, koska Makedonia on lakannut päästämästä siirtolaisia rajan yli.

Poliisi ei käyttänyt voimaa pyytäessään siirtolaisia jättämään telttansa ja nousemaan busseihin. Huhtikuussa kymmenet ihmiset haavoittuivat, kun Makedonian poliisi ampui raja-aidan takaa siirtolaisia kumiluodeilla, kyynelkaasulla ja tainnutuskranaateilla.

Bussien on määrä kuljettaa siirtolaiset Idomenista muualla sijaitseviin majoituspaikkoihin, suurin osa Thessalonikin lähistölle. Viranomaisten mukaan vastaanottokeskuksissa on tilaa 6 000 ihmiselle.

Kreikan hallituksen edustaja Giorgos Kyritsis kertoi maanantaina uutistoimisto Reutersin mukaan, että Idomenin leiri tyhjennettäisiin viikossa tai korkeintaan kymmenessä päivässä.

Kreikassa on hallituksen arvion mukaan yli 54 000 siirtolaista, jotka haluaisivat jatkaa matkaa muihin maihin, mutta eivät ole päässeet lähtemään.

OGNEN TEOFILOVSKI / REUTERS
Kreikkalaispoliisit saapuivat tyhjentämään siirtolaisten leiriä Idomenissa Makedonian rajalla tiistaina.
Kreikkalaispoliisit saapuivat tyhjentämään siirtolaisten leiriä Idomenissa Makedonian rajalla tiistaina.

HS vieraili Idomenissa viimeksi maaliskuussa.

”Alan ehkä etsiä toista vaihtoehtoa”, syyrialainen Bahzad Ibrahim sanoi jo tuolloin suljetusta rajasta.

Vastausta oli vaikea tulkita muuksi kuin salakuljettajiin turvautumiseksi.

HS kävi Idomenissa myös viime elokuussa, jolloin raja Makedoniaan oli vielä auki, ja ensi kertaa jo viime vuoden huhtikuussa, jolloin pakolaisten reitti Balkanin läpi oli vasta lisäämässä suosiotaan ja Euroopan siirtolaiskriisi paisumassa.

Tuhannet lapset jumissa telttaleirissä kreikkalaisella pellolla
Tuhannet lapset jumissa telttaleirissä kreikkalaisella pellolla
Euroopan entistä tiukempi rajapolitiikka on sulkenut pakolaisten reitin kohti pohjoisempia Euroopan maita. Kreikan ja Makedonian rajalla on jumissa yli 10 000 ihmistä. Pulaa on ruuasta, pesutiloista ja kunnollisista teltoista. Toimittaja: Suvi Turtiainen, kuvaus ja leikkaus: Kaisa Rautaheimo
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat