Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pula polttoaineesta pahenee lakkoilun takia Ranskassa

Lakkoilu vaikeuttaa tai rajoittaa jo kahdeksan öljynjalostamon toimintaa.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters
Ranskan viranomaiset poistivat lakkoilijoiden rakentamaa estettä tieltä Fos-sur-Merissä lähellä öljynjalostamoa tiistaiaamuna.
Ranskan viranomaiset poistivat lakkoilijoiden rakentamaa estettä tieltä Fos-sur-Merissä lähellä öljynjalostamoa tiistaiaamuna. Kuva: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

Ranskan työlakien uudistamista vastustava liikehdintä on maan suurimman ammattiliiton CGT:n mukaan laajentunut koskemaan kaikkia Ranskan kahdeksaa öljynjalostamoa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Ranskalaisilla on ollut vaikeuksia tankata polttoainetta ajoneuvoihinsa sen jälkeen, kun ammattiliitot päättivät CGT:n ja FO:n johdolla vaikeuttaa viikonloppuna jalostamoiden toimintaa ja polttoaineen jakelua. Maanantaina tuotanto oli pysähtynyt jo ainakin neljässä öljynjalostamossa.

BBC:n mukaan polttoaine on nyt joko loppunut tai loppumassa noin joka viidennellä bensa-asemalla.

Viittä jalostamoa pyörittävä ranskalainen öljy- ja kaasuyhtiö Total arvioi omalta osaltaan maanantaina, että polttoaineen saatavuudessa oli ongelmia lähes 680:lla yhtiön 2 200 bensa-asemasta, koska lakkoilijat ovat estäneet pääsyn osaan Totalin polttoainevarastoista.

Tiistaiaamuna kahakoitiin Marseillen länsipuolella Etelä-Ranskassa, kun poliisi hajotti lakkovartion Fos-sur-Merin jalostamon lähellä.

Pääministeri Manuel Valls pitää kiinni lakimuutoksesta ja vaatii, että mielenilmaukset ja mahdolliset tiesulut hajotetaan.

Ammattiliiton tavoitteena on puolittaa tuotanto jalostamoilla, ja se suunnittelee laajentavansa lakkoilua koskemaan myös junaverkkoa.

Ranskan kiistelty työlaki muuttaisi esimerkiksi irtisanomissuojaa. Lainsäädännön uudistamista on vastustettu laajoin mielenosoituksin jo muutaman kuukauden ajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat