Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuore ministeri siirtyi syrjään julkisuuteen tulleen äänitteen takia Brasiliassa

Presidentin virasta sivuun siirretyn Dilma Rousseffin mukaan tapaus vahvistaa käsitystä siitä, että häneen kohdistuvilla virkasyytteillä yritetään haudata laajat lahjustutkinnat

Ulkomaat
 
ADRIANO MACHADO / Reuters
Välikainen presidentti Michel Temer (keskellä) keskusteli ministeri Romero Jucan (vas.) ja senaatin puhemiehen Renan Calheirosin kanssa maanantaina.
Välikainen presidentti Michel Temer (keskellä) keskusteli ministeri Romero Jucan (vas.) ja senaatin puhemiehen Renan Calheirosin kanssa maanantaina. Kuva: ADRIANO MACHADO / Reuters

Brasilian keskusta-oikeistolainen väliaikaishallitus on ajautunut vaikeuksiin, kun presidentin virasta sivuun siirretyn Dilma Rousseffin tilalle nimitetyn Michel Temerin keskeinen ministeri on jättänyt paikkansa laajaan lahjusskandaaliin liittyvän nauhoitepaljastuksen takia.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Temerin oikeana kätenä tunnettu Romero Juca kertoi siirtyvänsä sivuun ministerin työstä tänään tiistaina. Juca ei sanonut eroavansa, mutta hänen ei odoteta enää palavaan virkaansa, AFP kertoo Globo-uutissivuston Temeriä lähellä oleviin lähteisiin viitaten.

Työväenpuoluetta edustava Rousseff joutui toukokuun puolivälissä väistymään presidentin virasta, koska hänen väitetään rikkoneen budjettilakeja saadakseen maan taloustilanteen näyttämään todellista paremmalta.

Sanomalehti Folhan julkisuuteen saattamassa äänitteessä kuulostaa siltä kuin Juca ehdottaisi Dilma Rousseffin syytteen käyttämistä hyväksi laajan lahjustutkimuksen lopettamiseksi.

Viime maaliskuussa tallennetulla äänitteellä Juca keskustelee öljyalan entisen johtajan Sergio Machadon kanssa. Molemmat ovat tutkinnan kohteena valtionyhtiö Petrobrasia koskevassa laajassa lahjontaa ja kavalluksia koskevassa selvityksessä, joka tunnetaan Car wash -operaationa.

Juca ei ole kiistänyt tallenteen aitoutta, mutta hänen mukaansa hän puhui Brasilian talouden alamäen eikä Petrobras-tutkimusten tukahduttamisesta.

Äänitallenteen tultua ilmi Rousseff totesi tapauksen vahvistavan käsitystä siitä, että häneen kohdistuvilla virkasyytteillä yritetään haudata Petrobrasiin liittyvät tutkimukset.

Monet Rousseffin kannattajat ovat jo aiemmin arvelleet uuden hallituksen yrittävän puhdistaa itsensä ja liittolaisensa korruptiosyytöksistä. Samaan aikaan Temer on vakuuttanut, ettei hän puutu korruptiotutkintaan.

Varapresidentin paikalta Rousseffin tilalle noussut Temer on Rousseffin entinen liittolainen ja nykyinen vihollinen. Mielipidekyselyiden mukaan Temer on epäsuosittu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat