Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian kurdit sanoivat aloittaneensa hyökkäyksen Isisin ”pääkaupunkiin”

Tavoitteena on lopettaa Isisin tekemät iskut Syyrian kurdialueille, kurdikomentaja sanoo Twitter-viestissä.

Ulkomaat
 
Rodi Said / Reuters
Syyrian kurdit sanovat aloittaneensa hyökkäyksen Isisin pääkaupunkina pidettyyn Raqqaan. Länsivaltojen tukeman syyrialaisen liittouman SDF:n sotilaat marssivat Kobanin eteläpuolella Syyriassa joulukuussa 2015.
Syyrian kurdit sanovat aloittaneensa hyökkäyksen Isisin pääkaupunkina pidettyyn Raqqaan. Länsivaltojen tukeman syyrialaisen liittouman SDF:n sotilaat marssivat Kobanin eteläpuolella Syyriassa joulukuussa 2015. Kuva: Rodi Said / Reuters

Länsivaltojen tukema syyrialainen liittouma SDF (Syrian Democratic Forces, Syyrian demokraattiset joukot) ilmoitti tiistaina aloittaneensa hyökkäyksen kohti jihadistijärjestön pääkaupunkia Raqqaa.

Syyrian kurdien, arabien, assyrialaisten ja turkmeenien aseellisista joukoista koottu SDF ilmoitti hyökkäyksen aloittamisesta Twitter-tilillään.

SDF:n edustaja vahvisti hyökkäyksen alkamisen amerikkalaiselle CBSNews-uutiskanavalle.

SDF on noussut Syyriassa uudeksi voimatekijäksi taistelussa Isisiä vastaan.

SDF:n viestissä lainattiin kurdikomentaja Rojda Felatia. Hänen mukaansa operaation tavoitteena on ”vapauttaa pohjois-Raqqa”. Felatin mukaan Yhdysvaltain johtama liittouma osallistui operaatioon, jonka tavoitteena on lopettaa Isisin tekemät terrori-iskut Raqqan pohjoispuolen kurdialueille.

Tietojen perusteella ei ole varmuutta siitä, kuinka syvälle Isisin pääkaupunkiin SDF:n joukot pyrkivät työntymään.

Viime viikolla liittouman lentokoneet pudottivat Raqqaan lentolehtisiä, joissa kehotettiin ihmisiä poistumaan kaupungista ennen hyökkäystä.

Islamilaiseksi valtioksi itseään kutsuva jihadistijärjestö Isis on ajautunut viime aikoina tukalaan tilanteeseen monilla rintamilla. Irakin armeija ilmoitti eilen käynnistäneensä hyökkäyksen Isisin tärkeään tukikohtaan Fallujaan.

Isis on menettänyt viime kuukausina laajoja alueita Irakissa ja Syyriassa. Raqqa on järjestön keskuskaupunki, jota sen uskotaan puolustavan hanakasti.

Maanantaina Isis kuitenkin onnistui tekemään tuhoisia terrori-iskuja Syyriassa. Jopa 148 ihmistä kuoli useassa yhtä aikaa tehdyssä itsemurhaiskussa Välimeren rannalla alueilla, jotka ovat tiukasti Syyrian hallituksen hallinnassa ja ovat pitkään pysyneet rauhallisina.

Isisin tiedottaja Abu Mohammed al-Adnani myönsi viime viikon loppuna julkisuuteen tulleessa ääniviestissä, että järjestö on lähitulevaisuudessa mahdollisesti menettämässä lisää alueita ja kaupunkeja.

Viestissä al-Adnani sanoi, ettei Isisiä lyödä valtaamalla sen hallitsemat alueet. Viestiä voi silti pitää poikkeuksellisena, sillä tähän asti Isis on pyrkinyt erottautumaan muista jihadistijärjestöistä sillä, että se on onnistunut valtaamaan alueita ja perustamaan miehitetyille alueille ”kalifaatin”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat