Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näyttelijä Bill Cosby oikeuden eteen seksuaalisesta ahdistelusta

Yhteensä 58 naista on syyttänyt Cosbya raiskauksesta, ahdistelusta tai huumaamisesta.

Ulkomaat
 
Bill Cosby joutuu oikeuden eteen
Bill Cosby joutuu oikeuden eteen
Tuomari ei hylännyt näyttelijä Bill Cosbyn syytteitä seksuaalisesta ahdistelusta, joten Bill Cosby joutuu oikeuden eteen. Kuva: Reuters

Washington

Näyttelijä Bill Cosby joutuu oikeuden eteen vastaamaan syytöksiin seksuaalisesta ahdistelusta.

Asia varmistui tiistaina, kun tuomari hylkäsi 78-vuotiaan Cosbyn asianajajien pyynnön hylätä syytteet. Oikeudenkäynti alkaa todennäköisesti myöhemmin tänä vuonna.

Tähän mennessä yhteensä 58 naista on kertonut julkisuudessa, että Cosby olisi raiskannut heidät, ahdistellut heitä seksuaalisesta tai huumannut heidät päästäkseen lähentelemään heitä. The Washington Post -lehden mukaan väitetyt rikokset ovat tapahtuneet neljällä vuosikymmenellä 19 eri kaupungissa.

Rikosoikeuteen Cosby joutuu tapauksesta, jossa entinen koripalloilija ja Templen yliopiston naisten koripallojoukkueen operatiivinen johtaja Andrea Constand sanoo Cosbyn antaneen hänelle huumaavia pillereitä ja ahdistelleen häntä kotonaan vuonna 2004.

Oikeusjutun keskiössä on todistus, jonka Cosby antoi vuonna 2005. Tuolloin Constandin syytöstä käsiteltiin siviilituomioistuimessa. Tuolloin Cosby myönsi antaneensa huumaavia pillereitä ainakin yhdelle naiselle. Saadakseen todistuksen syyttäjä oli luvannut Cosbylle, ettei tapausta avattaisi uudelleen.

Nyt oikeus on päättänyt olla välittämättä syyttäjän lupauksesta. Cosbyn asianajajat pyrkivät kuitenkin siihen, ettei Cosbyn vanhaa todistusta voitaisi käyttää uudessa oikeudenkäynnissä.

Cosbya vastaan on nostettu useita kanteita myös siviilioikeudessa. Ne koskevat sitä, että Cosby olisi leimannut naisia julkisuudessa valehtelijoiksi sen jälkeen kun he ovat kertoneet ahdistelusta.

Cosby on kiistänyt kaikki syytteet.

Reuters
Bill Cosby tiistaina Norristownissa Pennsylvaniassa.
Bill Cosby tiistaina Norristownissa Pennsylvaniassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat