Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat haluaa Charlestonin joukkoampumisesta epäillylle kuoleman­rangaistuksen

Yhdeksän ihmisen ampumisen tunnustaneella Dylann Roofilla on edessään kaksi oikeudenkäyntiä.

Ulkomaat
 
Anne Salomäki
Yhdeksän ampumista myöntänyttä uhkaa kuolemanrangaistus
Yhdeksän ampumista myöntänyttä uhkaa kuolemanrangaistus
Joukkoampumisesta epäillylle Dylann Roofille esitetään kuolemanrangaistusta Yhdysvalloissa. Yhdeksän tummaihoista ihmistä kuoli, kun heitä kohti ammuttiin kirkossa kesäkuussa 2015 Etelä-Carolinan Charlestonissa. Kuva: Reuters

Charlestonissa Etelä-Carolinassa kirkossa tapahtuneesta joukkoampumisesta epäillylle Dylann Roofille esitetään kuolemanrangaistusta kahdessa eri oikeudenkäynnissä. Liittovaltion syyttäjän ratkaisusta hakea kuolemanrangaistusta kertoi Yhdysvaltojen oikeusministeri Loretta Lynch ministeriön tiedotteessa keskiviikkona.

Paikallinen syyttäjä kertoi jo syyskuussa hakevansa Roofille kuolemantuomiota. Uutistoimisto AFP:n mukaan myös Etelä-Carolinan kuvernööri Nikki Haley on kuolemantuomion kannalla. Haley on kuvaillut Roofin olevan ”ihminen täynnä vihaa”.

Ministerin mukaan rikoksen luonne ja sen aiheuttamat vahingot puoltavat kuolemanrangaistusta.

Roof on tunnustanut avanneensa tulen afroamerikkalaisessa kirkossa kesken rukoushetken viime kesäkuussa. Hyökkäyksessä kuoli yhdeksän ihmistä. Roof oli julkaissut netissä rasistisia näkemyksiä afroamerikkalaisista sekä kuvia itsestään poseeraamassa aseiden ja etelävaltioiden kapinalipun kanssa.

AFP:n mukaan liittovaltion oikeudenkäynnin alkamisajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta osavaltion tasolla oikeudenkäynnin on määrä alkaa tammikuussa.

Syyttäjien mukaan teloituksen perusteena on esimerkiksi se, että Roof on ilmaissut vihaa afroamerikkalaisia kohtaan ja kuinka vihamielisyys oli myös murhien taustatekijä. The New York Timesin mukaan syyttäjät huomauttivat myös, ettei Roof ole osoittanut katumusta.

AFP kertoo Roofin asianajajien ilmoittaneen, että Roof itse toivoo voivansa välttää kuolemantuomion esimerkiksi elinkautisella vankeusrangaistuksella.

RANDALL HILL / Reuters
Joukkoampumisesta epäilty Dylann Roof osallistui asianajansa kanssa oikeudenkäyntiin Charlestonissa heinäkuussa 2015.
Joukkoampumisesta epäilty Dylann Roof osallistui asianajansa kanssa oikeudenkäyntiin Charlestonissa heinäkuussa 2015.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat