Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi ei luovu Julian Assangen pidätysmääräyksestä – raiskausepäily yhä voimassa

Wikileaksin perustaja on asunut Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa pian neljä vuotta.

Ulkomaat
 
Anne Salomäki
PETER NICHOLLS / Reuters
Julian Assange
Julian Assange Kuva: PETER NICHOLLS / Reuters

Ruotsalainen tuomioistuin päätti keskiviikkona jättää voimaan Wikileaks-tietovuotaja Julian Assangen pidätysmääräyksen. Assangen asianajajat olivat pyytäneet pidätysmääräyksen kumoamista.

Tiedotteen mukaan Assange voi valittaa päätöksestä hovioikeuteen.

Pidätys liittyy raiskaussyytökseen vuodelta 2010. Ruotsin viranomaiset haluavat kuulustella Assangea, joka pakoilee luovutusta Ruotsiin Ecuadorin suurlähetystössä Britanniassa. Assange on kieltänyt syytteet, mutta hän ei halua tulla luovutetuksi Ruotsiin sen vuoksi, että sieltä hänet voitaisiin luovuttaa eteenpäin Yhdysvaltoihin.

Yhdysvalloissa Assange voisi joutua syytteeseen salaisten diplomaatti- ja sotilasdokumenttien julkaisusta. Assange perusti Wikileaks-vuotosivuston, jonka kautta julki tuli yksi Yhdysvaltojen suurimmista tietovuodoista.

Assange on asunut Ecuadorin suurlähetystössä kesäkuusta 2012. Hänen asianajajansa vaativat pidätysmääräyksen kumoamista sen jälkeen kun YK:n ihmisoikeusryhmä päätti, että Assangen nykyinen tilanne vastaa laitonta pidätystä. Sekä Ruotsi että Britannia ovat olleet eri mieltä YK:n lausunnosta. Britannian hallituksen mukaan poliisilla on velvollisuus pidättää Assange, jos tämä poistuu lähetystöstä.

Assangen juristit kertoivat helmikuussa, että Assange ei uskalla lähteä lähetystöstä ennen kuin pidätysmääräys on peruttu. Assange on pitänyt Britannian linjausta loukkauksena YK:ta kohtaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat