Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n ulkoministeriö arvostelee Clintonin sähköpostin käyttöä – syytöksistä tulossa ehkä ase vaalikampanjassa

Presidentinvaalikampanjassa vastustajat tulevat todennäköisesti käyttämään raporttia ruokkiakseen mielikuvaa epärehellisestä Clintonista.

Ulkomaat
 
Lucy Nicholson / Reuters
Hillary Clinton
Hillary Clinton Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

Washington

Yhdysvaltain ulkoministeriön sisäinen selvitys arvostelee entistä ulkoministeriä ja demokraattien johtavaa presidenttiehdokasta Hillary Clintonia siitä, että tämä rikkoi ministeriön ohjeita sähköpostinsa suhteen.

Keskiviikkona julkaistu selvitys liittyy siihen, että Clinton käytti ulkoministerinä yksityistä sähköpostiaan, ei ministeriön sähköpostia, kuten ministeriön ohjesäännöt määräävät. Raportin mukaan tämä vaaransi ministerin sähköpostin tietoturvan, koska Clintonin yksityisen sähköpostin kautta kulki myös salaiseksi luokiteltua tietoa.

Raportin mukaan Clinton ei pyytänyt eikä saanut lupaa käyttää yksityistä sähköpostia. Lisäksi yksityisen sähköpostin käyttö esti sen, että ministerin sähköpostit jäisivät ministeriön palvelimelle talteen.

Clinton on myöntänyt tehneensä virheen sähköpostinsa suhteen, mutta sanonut, ettei hän ole rikkonut lakeja. Clinton on myös vedonnut siihen, että myös aiemmat ulkoministerit, kuten republikaani Colin Powell, käyttivät työssään yksityistä sähköpostia.

Clinton on julkistanut tutkijoille noin 30 000 ulkoministeriaikaisia sähköpostiaan. Toistaiseksi niiden sisällöstä ei ole löytynyt mitään rikollista.

Poliittiset vastustajat käyttävät kuitenkin sähköpostiskandaalia ruokkiakseen mielikuvaa Clintonista epäluotettavana ehdokkaana, joka noudattaa omia sääntöjään. Republikaanien tuleva presidenttiehdokas Donald Trump kutsuu Clintonia jatkuvasti ”kelmi-Hillaryksi”.

Juuri epäluotettavuus on mielipidemittausten mukaan Clintonin suurimpia ongelmia äänestäjien silmissä. Maaliskuussa julkaistun The Washington Post -lehden ja uutiskanava ABC:n mukaan vain 37 prosenttia äänestäjistä piti Clintonia luotettavana ja rehellisenä.

Clintonin ulkoministeriaikaista sähköpostin käyttöä tutkii myös liittovaltion poliisi FBI. Trumpille ja republikaaneille on eduksi, mitä lähemmäs varsinaisia vaaleja tutkinta jatkuu, koska se ylläpitää epäilyjä Clintonin mahdollisista väärinkäytöksistä.

Clintonin demokraattinen kilpakumppani, senaattori Bernie Sanders ei toistaiseksi ole yrittänyt käyttää Clintonin sähköposteja tätä vastaan. Sanders sanoi viime syksynä, että hän, kuten Yhdysvaltain kansa, on ”täysin kyllästynyt” kuulemaan Clintonin ”perhanan sähköposteista”.

Clinton oli Yhdysvaltain ulkoministeri vuosina 2009–2013.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat