Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuba harkitsee pienten yksityisyritysten sallimista

Uudistukset antaisivat kuubalaisille mahdollisuuden perustaa ”pieniä yrityksiä, joita hoitavat lähinnä työntekijä ja hänen perheensä; keskikokoisia, pieniä ja mikrokokoisia yksityisiä yrityksiä”.

Ulkomaat
 
ENRIQUE DE LA OSA
Mies kävi leikkauttamassa hiuksensa yksityisellä parturilla Havanassa 25. toukokuuta.
Mies kävi leikkauttamassa hiuksensa yksityisellä parturilla Havanassa 25. toukokuuta. Kuva: ENRIQUE DE LA OSA

Kuuban viranomaiset harkitsevat yksityisten yritysten laillistamista, kertoo uutistoimisto AFP.

Hallitseva kommunistipuolue julkaisi tiistaina listan uudistuksista, joita ehdotettiin kongressissa maaliskuussa. Listaukseen on kirjattu mahdolliset muutokset lakeihin pienistä ja keskisuurista yrityksistä.

Uudistukset antaisivat kuubalaisille mahdollisuuden perustaa ”pieniä yrityksiä, joita hoitavat lähinnä työntekijä ja hänen perheensä; keskikokoisia, pieniä ja mikrokokoisia yksityisiä yrityksiä”.

Parlamentin on hyväksyttävä ehdotus, ennen kuin siitä voi tulla laki yksipuoluemaassa.

Virallisessa asiakirjassa mainittu mahdollisuus viittaa kuitenkin muutoksiin Kuubassa, joka on lämmittänyt suhteitaan entisiin vihollisiinsa kuten Yhdysvaltoihin. Presidentti Raúl Castro alkoi vähitellen uudistaa taloutta, kun valta siirtyi hänelle veljeltään Fidel Castrolta vuonna 2008.

Raúl Castro on joissakin tapauksissa antanut kuubalaisille mahdollisuuden toimia itsenäisinä ammatinharjoittajina ja palkata henkilökuntaa, esimerkiksi perheen omistamissa ravintoloissa sekä majoituspalveluissa, vaikka niiden oikeudellinen asema ei ole sama kuin yritysten.

Maaliskuun kongressin aikana presidentti myönsi, että itsenäisten ammatinharjoittajien määrän kasvu ja lupa palkata henkilökuntaa on johtanut käytännössä keskisuurten, pienten ja mikroyritysten syntyyn, jotka toimivat ilman oikeudellista asemaa.

Valtio kontrolloi kuitenkin yhä vahvasti Kuuban taloutta. Tiistaina julkaistussa asiakirjassa todetaan, että pienten yksityisten yritysten tulisi vain ”täydentää” olemassa olevia valtionyrityksiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat