Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin: EU tarvitsee Venäjää menestyäkseen

Putin toivoi kreikkalaisessa Kathimerini-sanomalehdessä myös uutta energiayhteistyötä ja Venäjän kansalaisten viisumisääntöjen lieventämistä.

Ulkomaat
 
SERGEI KARPUHIN / Reuters
Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui keskiviikkona Moskovassa ranskalaisten liikemiesten kanssa. Perjantaina hän tapaa Kreikassa valtion johtoa.
Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui keskiviikkona Moskovassa ranskalaisten liikemiesten kanssa. Perjantaina hän tapaa Kreikassa valtion johtoa. Kuva: SERGEI KARPUHIN / Reuters

Euroopan unioni ei olisi maailmanlaajuisesti merkittävä toimija ilman Venäjän apua, sanoo presidentti Vladimir Putin.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Putin esitti arvionsa kreikkalaisessa Kathimerini-sanomalehdessä perjantaina alkavan kaksipäiväisen Kreikan-vierailunsa alla torstaina.

”Jotta vanha manner voi säilyttää ansaitun asemansa uudessa kansainvälisessä todellisuudessa, sen on yhdistettävä kaikkien Euroopan valtioiden voimavarat, myös Venäjän.”

Lisäksi Putin toivoi uutta energiayhteistyötä Euroopan kanssa ja Venäjän kansalaisten viisumisääntöjen lieventämistä Euroopan-matkoilla.

Putin kertoi myös, ettei hän usko Venäjällä ja EU:lla olevan ongelmia, joita ei voisi ratkaista.

”Monipuolisen yhteistyön palauttamiseksi pitäisi hylätä yksipuoliset ja tehottomat suhteet. Toisen mielipiteitä ja intressejä pitäisi kunnioittaa aidosti.”

EU:n ja Venäjän välit ovat olleet erityisen tulehtuneet vuodesta 2014, jolloin unioni otti käyttöön Venäjän-vastaiset pakotteet Ukrainan sodan vuoksi. Venäjän pankkeihin sekä puolustus- ja energiapolitiikkaan kohdistuvat pakotteet ovat lakkaamassa heinäkuussa, ja EU-johtajat keskustelevat niiden mahdollisesta jatkamisesta kesäkuussa.

Putin tapaa perjantaina Ateenassa Kreikan presidentin Prokopis Pavlopoulosin ja pääministerin Alexis Tsiprasin.

Kathimerini-lehti arvelee, että Kreikan-vierailun aikana saatetaan allekirjoittaa venäläisen öljy-yhtiön Rosneftin ja kreikkalaisen Hellenic Petroleumin välinen sopimus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat