Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

G7-maat kovistelivat Kiinaa aluekiistoista – Venäjän pakotteet jatkuvat

Merkel: G7-mailla ei ole suunnitelmia luopua pakotteista Venäjää vastaan.

Ulkomaat
 

Seitsemän johtavan teollisuusmaan muodostama G7-ryhmä päätti torstaina kokouksessaan varoittaa Kiinaa, joka on ajautunut aluekiistoihin Japanin ja useiden Kaakkois-Aasian maiden kanssa Etelä-Kiinan merellä.

”Pääministeri Shinzo Abe johti keskustelua tilanteesta Etelä-Kiinan merellä ja Itä-Kiinan merellä. Muut G7-johtajat sanoivat, että on tarpeellista antaa [Kiinalle] selvä signaali”, Japanin hallituksen edustaja Hiroshige Seko sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Japani isännöi Ise-Shimassa järjestettävää G7-maiden huippukokousta.

Kovistelu kirvoitti nopean vastalauseen Kiinalta, joka ei kuulu G7-ryhmään. Kiinan ulkoministeri tiedotti, ettei Etelä-Kiinan meren tilanteella ole mitään tekemistä G7-ryhmän eikä sen yksittäisten jäsenmaiden kanssa.

”Kiina vastustaa sitä, että yksittäiset maat paisuttelevat Etelä-Kiinan meren tilannetta omien etujensa ajamiseksi”, ulkoministeriön tiedottaja Hua Chunying sanoi.

G7-ryhmään kuuluvat Kanada, Ranska, Saksa, Italia, Japani, Britannia, Yhdysvallat sekä EU.

Saksan liittokansleri Angela Merkel vahvisti kokouksessa, ettei G7-mailla ole suunnitelmia perääntyä talouspakotteista Venäjää vastaan.

Pakotteista päätettiin vuonna 2014 sen jälkeen, kun Venäjä oli liittänyt Krimin itseensä. Samana vuonna Venäjä erotettiin teollisuusmaiden ryhmästä.

”Ei ole odotettavissa, että muuttaisimme asemia”, Merkel sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Viime vuonna G7-maat ottivat jyrkemmän kannan ja uhkasivat kiristävänsä pakotteita, mikäli Venäjä jatkaa ”aggressiota” Ukrainassa.

Huippukokouksessa keskusteltiin myös Pohjois-Korean synnyttämästä uhasta.

Pohjois-Korea on tehnyt viime aikoina useita ydin- ja ohjuskokeita.

Lisäksi keskusteltiin maailmantalouden ongelmista.

G7-maat olivat keskusteluissa yksimielisiä siitä, että varsinkin maailman nousevat taloudet ovat joutuneet viime aikoina vakaviin vaikeuksiin.

Kaikki ryhmän maat eivät kuitenkaan jakaneet Japanin pääministerin Shinzo Aben näkemystä siitä, että talousvaikeudet vertautuisivat vuoden 2008 finanssikriisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat