Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n erikoisjoukkoja Isisin ”pääkaupunkiin” – satoja sotilaita tulossa Syyriaan lähipäivinä

Syyrian SDF kertoi vallanneensa jihadistijärjestöltä viisi kylää.

Ulkomaat
 
USA:n tukema liittouma aloitti hyökkäyksen Isisin ”pääkaupunkiin”
USA:n tukema liittouma aloitti hyökkäyksen Isisin ”pääkaupunkiin”
Kurdijohtoinen liittouma pyrkii valtaamaan Isisiltä ensin Raqqan pohjoisosat Syyriassa ja sen jälkeen ajamaan järjestön ulos kaupungista. Lehtitietojen mukaan eturintamalla on nähty Yhdysvaltain erikoisjoukkojen sotilaita. Kuva: Reuters.

Yhdysvaltain erikoisjoukkojen sotilaat tukevat syyrialaisen SDF-liittouman hyökkäystä kohti Raqqaa, joka on jihadistijärjestö Isisin keskuskaupunki, kertoo uutistoimisto AFP.

SDF-liittouma ilmoitti hiljattain aloittavansa hyökkäyksen Raqqan pohjoisosiin.

AFP:n levittämissä kuvissa näkyy sotilaita, joiden SDF on kertonut olevan amerikkalaisia. Sotilaiden varustuksesta voi päätellä, että kyse on mahdollisesti Yhdysvaltain erikoisjoukkojen sotilaista

Yhdessä kuvassa kolme Yhdysvaltain sotilasta on ryhmittynyt automaattisen Mk.47-kranaatinheittimen ympärille.

”Järjestelmää, jonka on valmistanut General Dynamics, käytetään pääasiassa erikoisoperaatioissa eikä sitä ole laajasti myyty Yhdysvaltain ulkopuolelle”, kertoo yhdysvaltalainen The Washington Post -lehti.

AFP:n mukaan Raqqan pohjoisosien taisteluiden tueksi on tällä viikolla määrä saapua 250 yhdysvaltalaista erikoisjoukkojen sotilasta alueella jo ennestään olleiden useiden kymmenien neuvonantajien lisäksi.

Yhdysvaltalaisilla sotilailla on myös TOW-panssarintorjuntaohjuksia, joita nämä käyttävät Isisin räjähteillä kuormattuja autoja vastaan, AFP kertoo.

Yhdysvallat on virallisesti ilmoittanut, että sen joukkoja on lähetetty avustamaan ja kouluttamaan SDF:n joukkoja. Yhdysvaltojen viranomaiset eivät ole kysyttäessä kiistäneet, etteivätkö maan erikoisjoukot osallistuisi hyökkäykseen Raqqaa vastaan.

SDF (Syrian Democratic Forces) on Yhdysvaltain tukema syyrialainen liittouma. Liittoumassa on mukana Syyrian kurdeja, paikallisia arabeja, kristittyjä ja turkmeeneja Syyrian pohjoisosista. Ryhmä on taistellut viime aikoina menestyksellisesti Isisiä vastaan.

SDF kertoi edenneensä seitsemän kilometriä kohti Raqqaa ja vallaneensa viisi kylää. The Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoi, että torstaina SDF:n taistelijat tulittivat Isisin asemia Ain Issan lähellä. Yhdysvaltojen johtama liittouma tuki SDF:ää ilmahyökkäyksin lähes keskeytyksettä.

SDF:n joukoista valtaosa on muodostettu kurdien YPG-joukoista. Turkki pitää YPG:tä PKK:n eli Kurdistanin työväenpuolueen siipenä. Turkki, Yhdysvallat ja EU ovat luokitelleet PKK:n terroristijärjestöksi.

Yhdysvallat kuitenkin kiistää sen, että YPG olisi PKK:n siipi.

Isis on ajautunut viime aikoina tukalaan tilanteeseen, kun Irakin armeijan joukot työntyvät idästä, kurdijoukot pohjoisesta ja Syyrian hallituksen joukot lännestä järjestön miehittämille alueille.

SDF ilmoitti pyrkivänsä valtaamaan Isisiltä Raqqan pohjoisosat, jotta järjestö lopettaisi kurdialueiden terrorisoinnin. Operaation lopullinen päämäärä on SDF:n mukaan Isisin ajaminen ulos Raqqasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat