Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelä-Ossetia äänestää ensi vuonna Venäjään liittymisestä

Alueen tilannetta on verrattu Venäjään liitetyn Itä-Ukrainan tilanteeseen.

Ulkomaat
 
MAKSIM ŠEMETOV / Reuters
Etelä-Ossetian presidentti Leonid Tibilov (vas.) tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin Moskovan lähistöllä maaliskuun lopussa.
Etelä-Ossetian presidentti Leonid Tibilov (vas.) tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin Moskovan lähistöllä maaliskuun lopussa. Kuva: MAKSIM ŠEMETOV / Reuters

Georgian kapinallisalue Etelä-Ossetia aikoo järjestää vuonna 2017 kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä. Uutistoimisto AFP:n mukaan asiasta ilmoittivat presidentti Leonid Tibilov ja parlamentin puhemies Anatoli Bibilov.

Tibilov kertoi jo alkuvuonna toivovansa kansanäänestystä. Ensi vuonna myös hänen viisivuotinen presidenttikautensa tulee päätökseen, mutta uusien presidentinvaalien ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Itsenäiseksi vuonna 1991 julistautuneen Etelä-Ossetian tilannetta on verrattu Venäjään liitetyn Krimin tilanteeseen. Myös Krimillä järjestettiin kansanäänestys Venäjään liittymisestä.

Venäjä on yksi harvoista maista, jotka tunnustivat aikoinaan Etelä-Ossetian itsenäisyyden. Viime vuosina se on kuitenkin kasvattanut merkittävästi vaikutusvaltaansa alueella.

Oikaisu 27.5.2016 klo 11.50: Tekstissä puhuttiin Itä-Ukrainan liittämisestä Venäjään. Tarkoitus oli puhua Krimin niemimaasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat