Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avustusjärjestö : Siviilit nääntyvät nälkään taisteluiden riivaamassa Fallujassa

Irakin armeija yrittää vallata Isisin hallussa olevan kaupungin.

Ulkomaat
 
OSAMAH WAHEEB / Reuters
Kodeistaan paenneita siviilejä kerääntyi Fallujan laitamille torstaina.
Kodeistaan paenneita siviilejä kerääntyi Fallujan laitamille torstaina. Kuva: OSAMAH WAHEEB / Reuters

Irakissa Fallujan kaupungissa jumissa olleita siviilejä kuolee nälkään, kertoo norjalainen avustusjärjestö Norwegian Refugee Council NRC. Ryhmän mukaan taisteluiden keskellä olevat siviilit ovat kärsineet ruoan ja lääkkeiden puutteesta jo kuukausia, ja nyt jäljellä ei ole enää juuri mitään.

Äärijärjestö Isis valtasi Fallujan kaupungin tammikuussa 2014. Irakin armeija ilmoitti maanantaina aloittavansa kaupungin valtauksen. Irak kehotti Fallujassa vielä olevia siviilejä lähtemään pois kaupungista. NRC:n mukaan kaupungissa voi olla jopa 50  000 siviiliä, ja vain noin sata perhettä on päässyt lähtemään kaupungista.

NRC:n Irakissa olevan edustajan Becky Bakr Abdulla kertoo järjestön tiedotteessa, että Fallujan asukkailla on kaksi ”mahdotonta vaihtoehtoa”. Kaupunkiin jääminen voi tarkoittaa nälkään nääntymistä, mutta myös pakoyritys voi päättyä kuolemaan taisteluiden keskellä. Eräs järjestön haastattelema siviili sanoo, ettei kaupungissa ole sähköä, vettä tai polttoainetta.

Fallujan taisteluihin osallistuu Irakin armeijan ja Isisin lisäksi kirjava joukko muita aseellisia ryhmiä.

Myös YK on varoittanut Fallujan siviilien olevan ”äärimmäisessä vaarassa”. YK:n tietojen mukaan vain 800 ihmistä on päässyt turvaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat