Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

WHO ei pidä Rion olympialaisten siirtoa zikaviruksen vuoksi tarpeellisena

Ulkomaat
 
Denis Balibouse / Reuters
Maailman tervysjärjestö WHO ei näe tarpeellisena olympialaisten siirtämistä pois Riosta.
Maailman tervysjärjestö WHO ei näe tarpeellisena olympialaisten siirtämistä pois Riosta. Kuva: Denis Balibouse / Reuters

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan Rion olympialaisten siirtäminen toiseen paikkaan tai peruminen ei vaikuttaisi merkittävästi zikaviruksen leviämiseen. WHO julkaisi aiheesta tiedotteen perjantaina.

WHO:n tiedote oli vastine yli sadan tutkijan, terveydenhoidon asiantuntijan ja tutkijan vaatimukseen olympialaisten ajankohdan muuttamisesta tai niiden siirtämisestä toiseen paikkaan. WHO:n pääjohtajalle Margaret Chanille osoitetussa kirjeessä allekirjoittaneet sanovat esimerkiksi monien urheilijoiden ja toimittajien nyt joutuvan miettimään, ottavatko he virustartuntariskin osallistuakseen olympialaisiin. Vielä suurempana riskinä allekirjoittaneet pitävät kuitenkin sitä, että olympialaisiin osallistuvat ulkomaalaiset saavat tartunnan Brasiliassa ja levittävät viruksen sitten kotimaihinsa.

WHO huomauttaa tiedotteessaan, että Brasilia on yksi lähes 60 maasta, joissa hyttysten aiheuttamia zikavirustartuntoja on raportoitu. WHO neuvoo raskaana olevia naisia olemaan matkustamatta alueille, joilla zikavirusta esiintyy. Näin ollen olympiakaupunki Rio de Janeiro on vältettävien paikkojen listalla.

Zikavirus on yhdistetty sikiöiden kehityshäiriöihin sekä hermostollisiin sairauksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat