Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luksusbrändit ovat pulassa – internet­sukupolvea ei kiinnosta

Monet 20–30-vuotiaat ”millenniaalit” suhtautuvat esineisiin ja omistamiseen eri tavoin kuin vanhempansa, joten markkinoinnilta vaaditaan uusia ideoita.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Conor O´Leary
Mikä on luksusta? kysyttiin V&A-museon näyttelyssä Lontoossa viime vuonna.
Mikä on luksusta? kysyttiin V&A-museon näyttelyssä Lontoossa viime vuonna. Kuva: Conor O´Leary

Luksustuotebrändeillä on edessään strategiauudistus: nuoria ja epäileväisiä kuluttajia ei ole yhtä helppo saada asiakkaiksi kuin heidän vanhempiaan.

Liikepankki Goldman Sachsin mukaan Yhdysvalloissa on 92 miljoonaa niin kutsuttua millenniaalia, eli 1980- ja 2000-lukujen alkujen välillä syntynyttä. Näin ollen millenniaalit olisivat ohittaneet sodanjälkeisten suurten ikäluokkien osuuden väestöstä.

Internetin, älypuhelinten ja jakamistalouden keskellä kasvaneiden nuorten aikuisten mielestä tavaroiden omistaminen tuntuu tarpeettomalta. Tutkimusten mukaan millenniaalien odotukset ovat erilaiset kuin heidän vanhemmillaan, joilla oli samassa elämänvaiheessa sekä suhteellisesti parempi palkka että vähemmän velkaa.

Konsultointi- ja tilintarkastusyhtiö Deloitten analyytikon Nick Popen mukaan alalla on ”rakenteellinen huoli” siitä, haluavatko millenniaalit kuluttaa luksustuotteiden omistamiseen yhtä paljon rahaa kuin heidän vanhempiensa sukupolvi. Deloitten tutkimus kuvailee millenniaaleja oikukkaisiksi kuluttajiksi, joiden brändiuskollisuus on vähäistä. Tutkimuksessa todetaan, että digitaalisten teknologioiden vuoksi millenniaaleilla on pääsy monille tiedonlähteille sekä erilaisten vaikutusten ja pienten brändien pariin.

Monet luksusbrändit ovat ilmoittaneet matalia kasvulukuja ja -ennusteita. Useat ovat myös ryhtyneet houkuttelemaan uusia asiakassukupolvia nojautumalla vahvasti sosiaaliseen mediaan.

Läsnäolo internetissä ei kuitenkaan välttämättä riitä. Markkinatutkimus- ja konsulttiyhtiö Conluminon Neil Saundersin mukaan jotkut nuoret pitävät ”vanhan maailman luksusta” yhteensopimattomana omiin arvoihinsa ja elämäntyyliinsä. Luottoyhtiö Mastercardia edustava Sarah Quinlan huomauttaa, että tärkeintä onkin tarjota nuorille jotakin heidän elämäntapaansa sopivaa.

Kyse ei Quinlanin mielestä ole välttämättä tulotasosta. Mastercardin keräämien kuluttajatietojen mukaan jotkut kuluttajat päättävät käyttää rahansa mieluummin matkojen ja illallisten kaltaisiin kokemuksiin kuin tavaroihin.

”He ehkä ostavat yhden kappaleen jotakin, jos se on jotakin todella erityistä ja arvokasta ja siihen liittyy muisto matkasta jonnekin”, Quinlan kuvailee.

Deloitten Pope pitää luksustuotemarkkinoita kuitenkin vakaina, jos brändit tunnistavat meneillään olevat muutokset ja osaavat tarjota lisäarvoa tuovia tuotteita. Yritykset voivat esimerkiksi muuttaa kauppansa sosiaalisiksi paikoiksi, joissa voi viettää aikaa kahviloiden tapaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat