Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi Brasilian joukkoraiskauksesta epäilty pidätetty – yhteensä epäiltyjä yli 30

Maan tilapäinen presidentti kutsui kokoon hätäkokouksen 16-vuotiaan tytön joukkoraiskauksen vuoksi, kertoo BBC.

Ulkomaat
 
Kaamea joukkoraiskaus järkyttää Brasiliaa
Kaamea joukkoraiskaus järkyttää Brasiliaa
Yksi on pidätetty raiskaustutkinnassa, jossa tekijöitä on saattanut olla jopa 30. Kuva Reuters.

Brasiliassa poliisi on pidättänyt ensimmäisen epäillyn viime viikolla tapahtuneesta joukkoraiskauksesta, kertoo uutistoimisto AFP. Yhteensä poliisi jäljittää yli 30:tä miestä, joiden epäillään osallistuneen 16-vuotiaan tytön raiskaamiseen.

Tapaus tuli julki sekä Brasiliassa että sen ulkopuolella, kun muutama päivä tapahtuneen jälkeen tekijät latasivat kuvia ja videoita raiskauksesta sosiaaliseen mediaan. Raiskaus tapahtui köyhässä favelassa Rio de Janeirossa. Tyttö uskoo tulleensa huumatuksi. Hänen viimeinen muistikuvansa on poikaystävän luota illalla. Seuraavana aamuna hän heräsi eri paikassa miesjoukon keskellä.

AFP:n mukaan pidätys tehtiin suuren poliisioperaation yhteydessä Rio de Janeirossa. Poliisi etsii yli 30:tä epäiltyä, joista on annettu pidätysmääräyksiä. Myös poikaystävä on epäiltyjen joukossa.

Raiskausvideo herätti Brasiliassa keskustelua ja kampanjointia naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan asiantuntijat sanovat, että monet raiskaustapaukset jäävät Brasiliassa raportoimatta, koska uhrit pelkäävät kostoa, häpeää ja syytöksiä. The New York Times kertoo Rion poliisipäällikön Fernando Velonson todenneen, että ilman internetissä julkaistua videota hyökkäys ei välttämättä olisi tullut viranomaisten tietoon.

BBC kertoo, että Brasilian tilapäinen presidentti Michel Temer on kutsunut maan turvallisuusviranomaisia hätäkokoukseen raiskaustapauksen takia. BBC:n mukaan Temer on luvannut perustaa erityisen poliisiyksikön naisiin kohdistuvan väkivallan vuoksi.

AFP kertoo, että sekä poliisi että Brasilian oikeusministeri Alexandre de Morais ovat vannoneet syyllisten joutuvan oikeuden eteen.

RICARDO MORAES / Reuters
Joukko mielenosoittajia kokoontui vastustamaan naisiin kohdistuvia raiskauksia ja väkivaltaa Rio de Janeirossa perjantaina.
Joukko mielenosoittajia kokoontui vastustamaan naisiin kohdistuvia raiskauksia ja väkivaltaa Rio de Janeirossa perjantaina.
RICARDO MORAES / Reuters
Mielenosoitus järjestettiin Brasiliassa nousseen joukkoraiskauskohun jälkeen.
Mielenosoitus järjestettiin Brasiliassa nousseen joukkoraiskauskohun jälkeen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat