Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisi ukrainalaissotilasta kuoli separatistien hyökkäyksissä

Päivä oli Ukrainassa kuluvan vuoden toiseksi verisin.

Ulkomaat
 
AFP–Reuters
Taas kovia tappioita Ukrainan joukoille
Taas kovia tappioita Ukrainan joukoille
Toukokuun lopulla Ukrainan hallituksen joukot ovat kärsineet jo kaksi raskasta tappiopäivää. Kuva Reuters

Viisi Ukrainan hallituksen sotilasta kuoli ja neljä loukkaantui vuorokauden sisällä hallituksen ja separatistien taisteluissa Itä-Ukrainassa. Asiasta kertoi sunnuntaina Ukrainan sotilasvoimien edustaja.

Päivä oli Ukrainassa kuluvan vuoden toiseksi verisin. Tiistaina Ukrainan viranomaiset kertoivat seitsemän sotilan kuolleen Itä-Ukrainassa yhden vuorokauden aikana. Kuolleiden määrä ei ollut ollut korkeampi yhtenäkään aiempana päivänä tänä vuonna.

Separatistiviranomaiset puolestaan kertoivat verkkosivuillaan kahden siviilin loukkaantuneen hallituksen joukkojen hyökkäyksissä.

Väkivaltaisuudet Itä-Ukrainassa leimahtivat uudelleen, kun Ranskan, Saksan, Venäjän ja Ukrainan johto oli maanantai-iltana vaatinut separatisteja noudattamaan rauhansopimusta.

Ukraina sai keskiviikkona diplomaattisen voiton, kun Venäjällä pitkään vangittuna ollut ukrainalainen lentäjä Nadija Savtšenko pääsi palaamaan Ukrainaan. Hänet vapautettiin vaihdossa kahteen venäläisvankiin. Jotkut tarkkailijat toivoivat vanginvaihdon hellittävän kireää tilannetta niin, että rauhansopimusta voitaisiin alkaa pian laittaa täytäntöön.

Aseleposopimuksista huolimatta jatkuvat väkivaltaisuudet estävät sodan osapuolia pääsemästä poliittiseen ratkaisuun. Huhtikuussa 2014 alkaneessa konfliktissa on kuollut yli 9 000 ihmistä. Länsimaat ja Ukraina syyttävät Venäjää kapinallistaistelijoiden tukemisesta ja joukkojen lähettämisestä Ukrainaan, mutta Venäjä on todisteista huolimatta jatkuvasti kieltänyt syytökset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat