Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi suosittelee rikossyytteitä Israelin pääministerin vaimoa vastaan

Epäilyt liittyvät ylellisiin aterioihin, kilpailutuksen ehtoja täyttämättömän sähkömiehen palkkaamiseen sekä hoitajan palkkaamiseen Sara Netanjahun jo edesmenneelle isälle.

Ulkomaat
 
AMIR COHEN / REUTERS
Benjamin ja Sara Netanjahu
Benjamin ja Sara Netanjahu Kuva: AMIR COHEN / REUTERS

Israelin poliisi uskoo, että pääministeri Benjamin Netanjahun vaimo Sara on väärinkäyttänyt valtion rahoja. Siksi poliisi suositteli sunnuntaina syyttäjää asettamaan Sara Netanjahun syytteeseen tapahtuneesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Syyte voisi tietää skandaalia pääministerille. Sara Netanjahu kiistää syyllistyneensä rikokseen. Poliisi kuulusteli häntä aiheesta joulukuussa.

Epäilyt liittyvät ylellisiin aterioihin, kilpailutuksen ehtoja täyttämättömän sähkömiehen palkkaamiseen sekä hoitajan palkkaamiseen Sara Netanjahun jo edesmenneelle isälle.

Vain viisi päivää aiemmin valtion tilintarkastaja kiinnitti erillisessä raportissa huomiota Benjamin Netanjahun ja hänen perheensä vastaanottamiin ilmaisiin lentomatkoihin yli kymmenen vuotta sitten, jolloin hän toimi valtiovarainministerinä, kertoo Reuters.

Raportti ei ole johtanut syytteisiin. Netanjahun asianajajat sanoivat, että tällä oli täysi oikeus ottaa vastaan matkoja järjestöiltä tai yksityishenkilöiltä, jotka olivat kutsuneet hänet varainkeruutapahtumiin.

Netanjahun hallitus on myös poliittisissa vaikeuksissa. Kaksi ministeriä, puolustusministeri Moshe Yaalon ja ympäristöministeri Avi Gabbay, on eronnut viime viikkoina vastalauseena hallituksen suunnalle, joka heidän mielestään edustaa äärioikeistolaisuutta.

Netanjahun nimittämä uusi puolustusministeri, kovan linjan nationalistina pidetty Avigdor Lieberman on uutistoimisto AFP:n mukaan luvannut entistä rajumpia toimia palestiinalaisia ”terroristeja” vastaan. Palestiinalaisten näkemyksen mukaan Liebermanin nimitys uhkaa alueellista vakautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat