Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukkosten aiheuttamat tulvat piiskaavat Etelä-Saksaa – kolme ihmistä hukkunut, 13-vuotias kuoli etsittyään vedeltä suojaa

Braunsbachin pikkukaupungin pääkadusta tuli joki, joka vei autoja mukanaan. Kovien ukkosten ennustetaan jatkuvan lähipäivinä Keski-ja Pohjois-Saksassa.

Ulkomaat
 
Tulva tuhosi pikkukaupungin - autoja lensi taloihin Saksassa
Tulva tuhosi pikkukaupungin - autoja lensi taloihin Saksassa
Rajut tulvat ovat piinanneet Saksaa, ja pahiten ne iskivät Braunsbachin pikkukaupunkiin. HSTV:n video näyttää tuhot kaupungissa. Kuva: Reuters.

Berliini

Ukkosten aiheuttamissa tulvissa Etelä-Saksassa on hukkunut kolme ihmistä. Lisäksi 13-vuotias tyttö kuoli junan alle mentyään kaverinsa kanssa rautatiesillan alle suojaan. Sateet piiskasivat pahimmin Baden-Württenbergin ja Baijerin osavaltioita.

Weissbachissa kuoli 60-vuotias mies, joka jäi veden alle maanalaisessa autotallissa. Schwäbisch Gmündissa kuoli kaksi ihmistä: veden varaan joutunut ihminen ja palomies, joka yritti pelastaa hänet. He ajautuivat vesimassan mukana kanaalin tunneliin. Lisäksi useat ihmiset ovat loukkaantuneet.

Pahimmat tuhot ovat Brausbachin pikkukaupungissa, vajaat sata kilometriä Stuttgartista koilliseen. Kylässä kohtaa kaksi tavallisesti pientä puroa. Sadevesi yhdisti ne maanatain vastaisena yönä joeksi, joka tulvi rytisevällä voimalla 900 asukkaan kylän keskustan läpi.

Virta vei mennessään autoja ja puita juurineen. Talojen ikkunankarmit taipuivat veden mukana.

”En ole koskaan nähnyt mitään tällaista”, sanoi vuodesta 1984 pelastustöissä työskennellyt Michael Knaus aamulla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Süddeutsche Zeitungin mukaan.

Tavallisesti vesi virtaa kahden pienen järven välillä peltojen keskellä, mutta nyt tulvavesi raivasi itselleen suorimman reitin. Ainakin kaksi siltaa ja yksi asuintalo tuhoutuivat täysin.

Baden-Württenbergin osavaltiossa on hälytetty noin 7000 pelastajaa töihin ja hälytyksiä on ollut toistaiseksi noin 2200. Monissa kaupungeissa kaduilla on kasoja veden kuljettamaa maata ja rakennusromua.

”Nyt näyttää todella synkältä, todella pahalta”, sanoi poliisin tiedottaja Heilbronnin kaupungissa.

Moottoritie numero 7:llä jouduttiin ottamaan käyttöön lumikola-autot, jotta kaatuneet puut ja tielle vyörynyt maa saatiin raivattua pois. Junayhteys Würzburgin ja Ansbachin välillä on ollut varhaisesta aamusta saakka poikki.

Baijerin osavaltiossa mitattiin yön aikana muutamalla paikkakunnalla jopa 70 litran sademäärä. Sellainen määrä voi tavallisesti sataa puolen kahden kolmen viikon aikana. Useissa paikoissa Baijerissa ihmisten kellarit ovat täyttyneet vedellä ja teillä on kaatuneita puita. Monien talojen pelätään olevan sortumisvaarassa.

Ukkosmyrskyn aiheutti Saksan ilmatieteen laitoksen mukaan Atlantilta tullut matalapaine Elvira. Laitos varoittaa lähipäivinä uusista ukkosista Pohjois- ja Keski-Saksassa, sillä ukkosia aiheuttava ilmamassa liikkuu nyt pohjoiseen. Se myös toteaa, että ukkosten tarkka ennustaminen on hyvin vaikeaa.

Maanantaina ukkosia on Kölnissä ja sen eteläpuolella. Lähipäivänä ukkosrintamt saattavat ylettää aina Puolan rajalle saakka.

Kai Pfaffenbach / Reuters
Tulvien jättämiä tuhoja Braunsbachissa Saksassa.
Tulvien jättämiä tuhoja Braunsbachissa Saksassa.
KAI PFAFFENBACH / Reuters
Braunsbachilaiset tutkivat maanantaina tulvaveden aiheuttamia tuhoja pikkukaupungin kaduilla.
Braunsbachilaiset tutkivat maanantaina tulvaveden aiheuttamia tuhoja pikkukaupungin kaduilla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat