Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-komission puheenjohtaja Juncker vahvisti matkustavansa Pietariin

Juncker tapaa myös Putinin Pietarin talousfoorumissa.

Ulkomaat
 

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker matkustaa kesäkuussa Venäjälle osallistuakseen Pietarin kansainväliseen talousfoorumiin, komissio vahvisti maanantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Matkasta kiersi huhuja jo talvella, jolloin The Wall Street Journal kertoi Junckerin olleen ”innokas” lähtemään Pietariin, jonne hän oli saanut kutsun.

Komission mukaan Juncker tapaa Pietarissa myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Komission tiedottaja Margaritis Schinas kuitenkin kieltäytyi kertomasta, järjestetäänkö Junckerilla ja Putinille kahdenvälinen tapaaminen, vai tapaavatko he vain osana talousfoorumia.

Juncker käy Pietarissa 16. kesäkuuta. EU-johtajien on määrä päättää Venäjälle Ukrainan tilanteen vuoksi määrättyjen pakotteiden jatkosta myöhemmin kesäkuussa.

Pakotteita todennäköisesti jatketaan, vaikka Kreikka, Unkari ja Italia ovat kyseenalaistaneet niitä.

EU:ssa on erimielisyyttä suhteesta Venäjään. Juncker kuuluu ryhmään, joka haluaa ”käytännölliset suhteet”, kun osa on tiukempia.

Schinasin mukaan vierailu ei ole ”epäjohdonmukainen” pakotteiden ja niiden jatkosta päättämisen kanssa. Hän sanoi pakotteiden jatkon riippuvan siitä, noudattaako Venäjä Minskin sopimuksen ehtoja ja kunnioittaako se Ukrainan itsenäisyyttä.

Kreml toivotti maanantaina Junckerin tervetulleeksi.

”Tällaisen matkan myönteisin elementti on, että se osoittaa sitoutumista ja tahtoa käydä keskustelua aiheista, joista olemme vielä vahvasti eri mieltä”, Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi uutistoimisto Ria Novostin mukaan.

Sen sijaan EU-jäsenmaa Liettua ehti jo maanantaina arvostella vierailua.

”Tällä tasolla tehdyllä vierailulla on aina symbolista arvoa. En näe mitään syytä, miksi meidän pitäisi symbolisesti osoittaa Venäjälle, että yritämme saada kontaktia”, Liettuan ulkoministeri Linas Linkevičius sanoi Reutersille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat