Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rakeet vahingoittivat Ranskan viinitarhoja – tuhot erityisen pahoja Cognacin alueella

”On paikkoja, joissa ne ovat sataprosenttisesti tuhoutuneet”, Cognacin viljelijäjärjestön BNIC:n tiedottaja kommentoi viljelmien tuhoja Reutersille.

Ulkomaat
 
HS–Reuters

Rakeet ja muutenkin kovat sääolosuhteet aiheuttivat viikonloppuna pahoja tuhoja Ranskan viininviljelyalueella, tuottajat kertoivat maanantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Erityisen pahoin kärsivät viljelmät Cognacin kaupungin ympäristössä, jossa jopa kahdeksan prosenttia viljelmistä eli jopa 6 000 hehtaaria kärsi pahoja tuhoja.

”On paikkoja, joissa ne ovat sataprosenttisesti tuhoutuneet”, Cognacin viljelijäjärjestön BNIC:n tiedottaja kommentoi viljelmien tuhoja Reutersille.

Cognacin lisäksi rakeet ja rankkasateet vaurioittivat viljelmiä Chablis’ssa ja Beaujolais’ssa.

Rankkasateet ja rakeet iskivät alueilla perjantai-iltana ja aikaisin lauantaina. Osa viljelijöistä kuvasi rakeiden olleen jopa viiriäisenmunien kokoisia eli noin 1,5 sentin mittaisia.

”Chablis’ssa tämä on erityisen vaikeaa, koska tämä oli jo kolmas isku tänä vuonna. Huhtikuun lopulla oli hallaa, 13. huhtikuuta rakeita ja nyt tämä”, Chablais’n alueen viinituottajien edustaja sanoi Reutersille.

Tuhot pienentävät vuoden 2016 satoa, mutta voivat vaikuttaa myös tuleviin satoihin, tuottajat sanoivat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat