Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuohunta Brasiliassa jatkuu – nyt erosi korruption vastustamisesta vastannut ministeri

Vuodetulla ääninauhalla ministeri Fabiano Silveira neuvoo, miten suojautua öljy-yhtiö Petrobrasin korruptiotutkinnalta.

Ulkomaat
 
PAULO WHITAKER / Reuters
Brasilian valtion omistaman öljy-yhtiön Petrobrasin varastoja Cubatossa Brasiliassa.
Brasilian valtion omistaman öljy-yhtiön Petrobrasin varastoja Cubatossa Brasiliassa. Kuva: PAULO WHITAKER / Reuters

Brasilian tuoreesta hallituksesta erosi maanantaina jo toinen ministeri viikon sisään, kun hallinnon läpinäkyvyydestä vastannut ministeri joutui lähtemään kiusallisen ääninauhan vuoksi.

TV-kanava Globo Televisionin julkaisema vuodettu ääninauha antaa ymmärtää, että ministeri Fabiano Silveira yritti jarrutella öljy-yhtiö Petrobrasin korruptiotutkintaa, kertoo uutistoimisto AFP.

Silveiran ministerintehtäviin kuului nimenomaan korruption vastainen taistelu.

Silveira on jo toinen ministeri, joka eroaa viikon sisään presidentti Michel Temerin hallituksesta. Hallitus on ollut kasassa vasta runsaat kaksi viikkoa.

Hallitus kaatui, kun Työväenpuolueesta noussut presidentti Dilma Rousseff erotettiin oikeudenkäynnin vuoksi toukokuun puolivälissä.

Sunnuntaina julkaistulla ääninauhalla Silveira puhuu senaatin puheenjohtajalle Sergio Machadolle sekä valtion öljy-yhtiö Petrobrasin tytäryhtiön Transpetron toimitusjohtajalle.

Molempia tutkitaan epäiltyinä kavalluksesta.

Silveira sanoo nauhalla, että oikeustapauksen syyttäjäpuoli on jo ”hävinnyt”. Hän myös neuvoo Machadoa, kuinka suojautua tutkinnalta.

Keskustelu nauhoitettiin maaliskuussa. Tuolloin Silvera palvelu kansallisessa oikeusneuvostossa.

Irtisanomiskirjeessään Silveira puolusti itseään ja sanoi sanoneensa ääninauhalla yleisiä huomioita ja yksinkertaisia mielipiteitä, joita sen hetken kireä poliittinen ilmapiiri oli voimistanut.

Viikko sitten ministeri Remero Juca erotettiin ministerin tehtävistä niin ikään vuodetun ääninauhan vuoksi. Nauhalla Juca puhuu siitä, kuinka presidentti Rousseffin viraltapano voi auttaa jarruttamaan Petrobrasin korruptiotutkintaa.

Rousseff joutui väistymään presidentin virasta toukokuun puolivälissä, koska hänen väitetään rikkoneen budjettilakeja saadakseen maan taloustilanteen näyttämään todellista paremmalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat