Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oleskelulupia ja passeja väärentänyt rikollisverkosto pidätetty Kreikassa ja Tšekissä

Ulkomaat
 
Europol
Europolin takavarikoimaa aineistoa.
Europolin takavarikoimaa aineistoa. Kuva: Europol

Eurooppaan saapuville vääriä henkilöllisyystodistuksia myynyt rinki on pidätetty, kertoo Euroopan poliisiviranomainen Europol.

Kuusitoista ihmistä pidätettiin Kreikassa ja kolme Tšekissä.

Kaksi järjestäytyneen rikollisuuden ryhmää tarjosi väärennettyjä passeja, henkilöllisyystodistuksia ja viisumeita, joita postitettiin asiakkaille niin EU-maihin kuin Afrikan, Aasian ja Lähi-idänkin valtioihin.

Ateenassa toimineet kaksi eri rikollisryhmää liittyvät Tšekissä toimineeseen ryhmään siten, että tšekkiläinen ryhmä osti varastettuja tai kadonneita matkustusasiakirjoja ja henkilöpapereita ja lähetti ne Kreikan pääkaupungissa Ateenassa toimineiden rikollisryhmien muokattaviksi. Väärentämisen jälkeen asiakirjat lähetettiin takaisin Tšekkiin, josta ne lähetettiin eteenpäin asiakkaille.

Asiakirjat maksoivat Europolin mukaan sadasta eurosta 3 000 euroon. Hinta on riippunut laadusta, alkuperämaasta ja siitä, mikä asiakirja on ollut kyseessä.

Ryhmät tarjosivat asiakkailleen yhteistyössä turvapaikanhakijoiden rekisteröitymiskortteja, eri maiden henkilöllisyystodistuksia, oleskelulupia, Schengen-alueen viisumeita ja passeja.

Kreikassa toimineista ryhmistä ensimmäinen koostui Bangladeshin kansalaisista ja toimitti viimeisen vuoden aikana 126 väärennettyä asiakirjaa. Toinen ryhmä koostui Sudanin kansalaisista ja toimitti samalla ajanjaksolla 431 väärennettyä asiakirjaa.

Vuonna 2014 käynnistetty tutkinta johti pidätyksiin toukokuun 25. päivä. Europolin mukaan tutkinta on antanut jo viitteitä yhteyksistä Italiaan, Espanjaan ja Itävaltaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat