Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkkilaismissi tuomittiin Erdoğanin halventamisesta

Turkin presidentti tehtailee syytteitä itsensä arvostelemisesta.

Ulkomaat
 
Katarina Stoltz / Reuters
Merve Büyüksaraç vuonna 2006.
Merve Büyüksaraç vuonna 2006. Kuva: Katarina Stoltz / Reuters

Entinen Miss-Turkki tuomittiin tiistaina Istanbulissa maan presidentin Recep Tayyip Erdoğanin halventamisesta yli vuoden ja kahden kuukauden ehdonalaiseen vankeuteen. Kaltereiden taakse malli joutuu, jos hän vielä loukkaa presidenttiä ehdonalaisen tuomionsa aikana.

Vuoden 2006 missi Merve Büyüksaraç, 27, tuomittiin Erdgoğanin ”julkisesta loukkaamisesta”, kun hän oli julkaissut Instagramissa satiirisen viestin presidentistä. Presidentin ja pääministerin loukkaaminen on EU:n jäsenmaaksi pyrkivässä Turkissa rikos.

”Kyse oli hyökkäyksestä vastoin asiakkaani henkilökohtaisia oikeuksia. Vaadimme syytettyä rangaistavaksi”, totesi Erdoğanin asianajaja Hatice Özay englanninkielisen Hürriyet-lehden mukaan.

Büyüksaraç puolustautui muun muassa sillä, ettei kyse edes ollut hänen kirjoittamastaan tekstistä. Hän vain jakoi sen internetissä.

”Jaoin runon, koska minusta se oli hauska. Ei minulla ollut mitään tarkoitusta loukata presidenttiä”, Büyüksaraç puolustautui.

Turkin oikeusministeriön mukaan maaliskuuhun mennessä noin 2 000 turkkilaista on syytetty Erdoğanin loukkaamisesta siitä lähtien kun hänestä tuli presidentti 2014.

Erdoğania on syytetty itsevaltaisuudesta ja hän on ajanut ponnekkaasti omien valtaoikeuksiensa lisäämistä. Turkin sananvapaustilanne on heikentynyt ihmisoikeusjärjestöjen mukaan merkittävästi Erdoğanin valtakaudella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat