Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjoiskorealaislehti tukee pääkirjoituksessaan Trumpia Yhdysvaltain presidentiksi

Lehti kehui muun muassa Trumpin maaliskuista lausuntoa, jonka mukaan Yhdysvallat voisi vetää joukkojaan pois Etelä-Koreasta, ellei Etelä-Korea osallistu enemmän kulujen kattamiseen.

Ulkomaat
 
Kamil Krzaczynski / Reuters
Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump puhui toukokuun alussa Indianassa.
Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump puhui toukokuun alussa Indianassa. Kuva: Kamil Krzaczynski / Reuters

Pohjoiskorealainen lehti asettui tiistaina pääkirjoituksessaan yllättäen tukemaan Donald Trumpia Yhdysvaltain presidentiksi, Pohjois-Koreaa seuraava NKNews-sivusto kertoo.

Lehti kehui muun muassa Trumpin maaliskuista lausuntoa, että Yhdysvallat voisi vetää joukkojaan pois Etelä-Koreasta, ellei Etelä-Korea osallistu enemmän niiden kulujen kattamiseen.

”Presidentti, jota Yhdysvaltain kansalaisten tulee äänestää ei ole tylsä Hillary, joka ilmoitti käyttävänsä Iranin mallia ratkaistakseen ydinkysymykset Korean niemimaalla, vaan Trump, joka on puhunut suorista keskusteluista Pohjois-Korean kanssa”, pääkirjoitus toteaa NKNewsin mukaan.

Yllättävä uutinen herätti tiistaina maailmalla huomiota ja kummastusta.

Pohjois-Koreasta on myös totuttu lukemaan outoja uutisia, jotka myöhemmin osoittautuvat vääriksi. NKNewsiä pidetään kuitenkin yleisesti hyvin luotettavana lähteenä Pohjois-Korean asioissa.

Lehden teksti ei ole Pohjois-Korean virallinen kanta, NKNewsin haastattelemat asiantuntijat sanovat.

Pohjois-Korea on kuitenkin yksi maailman tiukimpia diktatuureja, jossa ei ole sanan- tai lehdistönvapautta. Niinpä kirjoitusta ei voi pitää minään yhden lehden pääkirjoitustoimituksen yksityisajatuksena, asiantuntijat sanovat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat