Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjällä kymmenet saaneet vankeutta tykkäämisistä ja jaoista sosiaalisessa mediassa

AP:n mukaan monet vankilaan päätyneistä ovat jakaneet tai tykänneet viestejä, joissa on suhtauduttu kriittisesti Venäjän toimintaan Itä-Ukrainassa tai Krimin valtaukseen.

Ulkomaat
 

Kymmenet ihmiset ovat joutuneet Venäjällä vankilaan julkaisuistaan sosiaalisessa mediassa, uutistoimisto AP kertoo.

AP:n mukaan esimerkiksi viime vuonna 54 ihmistä sai Venäjällä tuomion vihapuheesta. Puolet tuomituista oli jakanut tekstejä, kuvia tai videoita sosiaalisessa mediassa. Tiedot perustuvat ihmisoikeuksia, muukalaisvihaa ja nationalismia tarkkailevan Sova-järjestön tilastoihin.

AP:n mukaan monet vankilaan päätyneistä ovat jakaneet tai tykänneet viestejä, joissa on suhtauduttu kriittisesti Venäjän toimintaan Itä-Ukrainassa tai Krimin valtaukseen. AP:n mukaan vihapuheesta annettujen vankeustuomioiden määrä kasvoi Venäjän ja Ukrainan välien kiristyttyä.

Osa jaetuista kuvista ja viesteistä on Sovan johtajan Aleksandr Verkovskin mielestä ollut epäilyttäviä, mutta eivät vaarallisia.

Venäjä kiristi niin sanottuja ekstremismilakejaan helmikuussa ja heinäkuussa 2014. Lait on kirjoitettu laveasti, joten hyvin erilaiset asiat tai toimet voidaan tulkita uhaksi kansakunnalle.

2000-luvulla monia uusnatseja tuomittiin ekstremismilakien perusteella vankeuteen, mikä vähensi viharikosten määrää.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan viharikosten vähennyttyä viranomaiset ovat alkaneet syyttää ihmisiä aiempaa enemmän väkivallattomasta ekstremismistä pitääkseen lakien nojalla annettujen tuomioiden määrän ennallaan. Näin ne yrittävät osoittaa taistelevansa ääritoimintaa vastaan tosissaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat