Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aitaukseensa ammutun gorillan tapaus herättää arvostelua Yhdysvalloissa – Poliisi aloittaa tutkinnan

Luonnossa erittäin uhanalaista lajia edustava gorilla ammuttiin, kun sen aitaukseen putosi pikkupoika. Vastuuta tapahtuneesta sälytetään nyt eläintarhalle ja pojan vanhemmille.

Ulkomaat
 
Aktivistit vaativat rangaistuksia gorillan surmanneelle eläintarhalle
Aktivistit vaativat rangaistuksia gorillan surmanneelle eläintarhalle
Eläinaktivistit syyttävät Cincinnatin eläintarhaa lain rikkomisesta. Eläintarhatta jouduttiin ampumaan gorilla viime lauantaina sen jälkeen, kun eläimen aitaukseen oli pudonnut pikkupoika.

Cincinnatin eläintarhassa lauantaina ammutun gorillan tapaus on herättänyt runsaasti arvostelua Yhdysvalloissa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Tapauksesta aloitetaan poliisitutkinta.

Luonnossa erittäin uhanalaista lajia edustava gorilla ammuttiin, kun sen aitaukseen putosi kolmevuotias poika, jonka hengen arveltiin olevan vaarassa. Poliisi vahvisti tiistaina pojan iäksi kolme vuotta. Aiemmin hänen kerrottiin olevan nelivuotias.

Poika oli kiivennyt uutistoimisto Reutersin mukaan noin metrin korkuisen aidan yli ja pudonnut gorillan vallihautaan.

180-kiloinen Harambe-gorilla kuljetti lasta pitkin aitauksen reunaa, mutta ei vahingoittanut häntä.

Eläimen ampumisen jälkeen aitauksesta pois nostettu poika loukkaantui vain lievästi noin kymmenen minuuttia kestäneen tapahtuman aikana. Hän sai lievän aivotärähdyksen ja naarmuja, lapsen äiti kertoi Facebook-päivityksessään.

Nyt poliisi alkaa tutkia tapausta. Tutkinta kohdistuu lasten vanhempien toimintaan, eikä siinä käsitellä eläintarhan turvallisuusasioita, Cincinnatin poliisi kertoo.

Poliisitutkinnan jälkeen syyttäjä pohtii mahdollisten syytteiden tarpeellisuutta.

Eläinaktivistit ovat olleet tyrmistyneitä harvinaisen eläimen tappamisesta ja syyttävät eläintarhaa velvollisuuksiensa laiminlyönnistä. He ovat tehneet tapauksesta virallisen valituksen.

Sosiaalisessa mediassa on kovin sanoin arvosteltu myös aitaukseen pudonneen lapsen vanhempia. Aluksi pojan äiti puolustautui Facebookissa, mutta sittemmin hänen sivunsa suljettiin.

Samaan aikaan perustettiin Justice for Harambe (Oikeutta Harambelle) -Facebook-ryhmä.

Tähän mennessä yli 500 000 ihmistä on allekirjoittanut nettivetoomuksen, joka sälyttää vastuun tapahtuneesta pikkupojan äidille, Reuters kertoo.

Cincinnatin eläintarhan mukaan eläin piti tappaa, koska rauhoitusaineet eivät olisi ehtineet vaikuttaa ajoissa pojan pelastamiseksi.

Silminnäkijöiden mukaan eläin näytti aluksi suojelevan lasta, kunnes sen aitauksen ympärille kerääntyneet ihmiset alkoivat kiljua. Tällöin gorilla tarttui lapseen ja alkoi kuljettaa tätä toiseen paikkaan.

Tarhan mukaan gorillan aitaus oli turvallinen ja vastasi eläinten alueille asetettuja vaatimuksia.

Stop Animal Exploitation Now -järjestöä edustavan Michael Budkien mukaan eläintarhaa pitäisi kuitenkin sakottaa, koska ihmisten on ilmiselvästi mahdollista päästä eläinaitaukseen, kertoo BBC.

Harambe-gorillaa aiemmin hoitanut Jerry Stones kertoo uutiskanava CNN:lle eläimen olleen todennäköisesti lähinnä hämmentynyt, kun se kohtasi aiemmin itselleen tutuiksi tulleiden aikuisten ihmisten sijaan pienen lapsen.

Tapausta on kommentoinut myös Yhdysvaltojen presidenttikisaan osallistuva republikaanipuolueen Donald Trump, joka Reutersin mukaan sanoi liikuttuneensa Haramben hellistä otteista lasta kohtaan.

”Oli kuin äiti olisi pidellyt lastaan... Mutta kaikkea voi tapahtua vain yhdessä sekunnissa, yhdessä silmänräpäyksessä”, Trump totesi.

WILLIAM PHILPOTT / REUTERS
Cincinnatin eläintarhan ulkopuolelle kokoontuneet mielenosoittajat vaativat eläintarhaa vastuuseen harvinaisen gorillan ampumisesta.
Cincinnatin eläintarhan ulkopuolelle kokoontuneet mielenosoittajat vaativat eläintarhaa vastuuseen harvinaisen gorillan ampumisesta.
REUTERS
Yhdysvaltalaisessa eläintarhassa pikkupoika putosi gorillan aitaukseen. Poikaa pelastettaessa gorilla jouduttiin lopettamaan. Monien mielestä lopettaminen oli väärin.
Yhdysvaltalaisessa eläintarhassa pikkupoika putosi gorillan aitaukseen. Poikaa pelastettaessa gorilla jouduttiin lopettamaan. Monien mielestä lopettaminen oli väärin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat