Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hai puri surffaajan jalan poikki Australiassa – asiantuntija uskoo hyökkäysten yleistyvän

Asiantuntijan mukaan haipopulaatiot ovat elpyneet, ja nousseet lämpötilat houkuttelevat ihmisiä veteen. Tuoreimmat tapaukset ovat Australiasta ja Yhdysvalloista lähipäiviltä.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Haihyökkäysten määrä kasvaa
Haihyökkäysten määrä kasvaa
Haihyökkäysten määrä on maailmanlaajuisesti kohoamassa jopa korkeammaksi kuin viime vuonna, jolloin niitä kirjattiin ennätyksellisen paljon. Vuonna 2015 varmennettuja hyökkäyksiä kirjattiin lähes sata, kun aiempina vuosina luku jäi useita kymmeniä pienemmäksi. Asiantuntijoiden mukaan haihyökkäysten kasvava määrä selittyy sillä, että nykyisin ihmisiä on yhä enemmän rannoilla ja vedessä, joka lisää kohtaamisen mahdollisuutta.

Vuonna 2016 on odotettavissa enemmän haiden hyökkäyksiä ympäri maailman kuin koskaan aiemmin, kertoo haiasiantuntija Diane Hodges Floridan yliopistosta uutistoimisto Reutersin mukaan. Kuluva vuosi löisi vuonna 2015 tehdyn ennätyksen.

George Burgess Floridan yliopiston kansainvälisestä haihyökkäysarkistosta kertoo, että viime vuonna ilmoitettiin 98 tapausta, joissa hai hyökkäsi ihmisen kimppuun. Kuusi tapausta johti kuolemaan. Hyökkäyksistä 59 tapahtui Yhdysvalloissa, joista yli puolet tapahtui Floridan osavaltiossa. Australiassa tapahtui 18 hyökkäystä.

Burgessin mukaan haiden hyökkäysten kasvu johtuu haipopulaatioiden elpymisestä, väestönkasvusta ja nousseista lämpötiloista, jotka ajavat ihmisiä veden läheisyyteen.

Tuorein tapaus on tiistailta, jolloin 29-vuotias surffaaja joutui hain hampaisiin Australian Perthissä, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC keskiviikkona. Hai puri miehen jalan poikki. Australialaisen paikallismedian mukaan miestä elvytettiin, ennen kuin hänet vietiin sairaalaan leikattavaksi.

Yhdysvalloissa tuoreimmat tapaukset ovat viime viikonlopulta. Sunnuntaina hai puri 13-vuotiasta poikaa jalkaan Floridassa, ja Californian osavaltiossa hai puri naista vartaloon ja käsivarsiin, kertoivat viranomaiset Reutersin mukaan. Molemmat saivat vammoja puremista.

Tracking sharks -sivuston mukaan tämän vuoden aikana on ilmoitettu 32 hyökkäystä, joissa hai on purrut ihmistä. Kolme tapausta johti kuolemaan. Yhteensä 11 hyökkäystä tapahtui Yhdysvalloissa, joista 9 Floridassa.

David Gray / Reuters
Haihavainnosta varoittava kyltti Manly Beachilla Sydneyssä Australiassa.
Haihavainnosta varoittava kyltti Manly Beachilla Sydneyssä Australiassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat