Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi ja Tanska jatkavat rajatarkastuksia marraskuuhun asti

Tähän asti maat ovat saaneet jatkaa rajatarkastuksia aina kuukauden kerrallaan.

Ulkomaat
 
Antti Hämäläinen
Poliisi tarkastaa Juutinrauman sillan Ruotsin puolella autoilijalta henkilöpapereita.
Poliisi tarkastaa Juutinrauman sillan Ruotsin puolella autoilijalta henkilöpapereita. Kuva: Antti Hämäläinen

Ruotsi ja Tanska jatkavat väliaikaisia rajatarkastuksia marraskuuhun asti hillitäkseen turvapaikanhakijoiden tuloa, kertoo Ruotsin televisio SVT ja Tanskan ulkoministeriö.

Ruotsi jatkaa rajatarkastuksia marraskuun 11. päivään ja Tanska marraskuun 12. päivään saakka. Tähän asti maat ovat saaneet jatkaa rajatarkastuksia aina kuukauden kerrallaan, mutta nyt EU on myöntänyt luvan yhteensä seitsemäksi kuukaudeksi.

”EU on tunnustanut rajavalvonnan tarpeen Ruotsissa, ja siksi voimme nyt tehdä pidempikestoisen päätöksen”, sanoi Ruotsin sisäministeri Anders Ygeman SVT:lle.

EU:n sisärajat poistaneeseen sopimukseen sisältyy mahdollisuus pitkittää väliaikaiset rajatarkastukset aina kahteen vuoteen asti kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan äärimmäisissä tilanteissa.

Tarkastukset Ruotsin rajoilla koskevat pääsääntöisesti Juutinrauman sillan yli Tanskasta tulevia matkustajia sekä maan etelä- ja länsiosista maahan pyrkiviä. Kyse on samanlaisista tarkastuksista kuin mitä tehdään kaikille Schengen-alueen ulkopuolelta tuleville matkustajille.

Tanska puolestaan tekee satunnaisia tarkastuksia Saksan rajoilla.

Ruotsi aloitti rajatarkastukset maan eteläisillä rajoilla viime marraskuussa, ja Tanska aloitti rajatarkastukset tammikuussa.

Vuonna 2015 Tanskassa rekisteröitiin 21 000 turvapaikkahakemusta, mikä on 44 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Ruotsissa rekisteröitiin vuonna 2015 163 000 turvapaikkahakemusta.

Tanskan ulkoministeriön mukaan rajatarkastukset ovat välttämättömiä tilanteessa, jossa EU ei ole onnistunut turvaamaan ulkorajojaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat