Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turistien suosiman tiikeritemppelin pakastimesta löytyi 40 pentua Thaimaassa

Eläviä tiikereitä löytyi lähes 140 temppelin alueelta

Ulkomaat
 
Järkyttäviä löytöjä turistien suosimassa tiikeritemppelissä
Järkyttäviä löytöjä turistien suosimassa tiikeritemppelissä
Viranomaiset aloittivat ratsian turistien suosimaan "tiikeritemppeliin" 30. toukokuuta 2016. Temppelin ylläpitäjiä epäillään rikoksista. Toimittaja, leikkaus: Heidi Lämsä, kuva: Reuters

Thaimaassa viranomaisten ratsia turistien suosimaan ”tiikeritemppeliin” on tuottanut järkyttäviä tuloksia. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. ”Tiikeritemppeli” sijaitsee Kanchanaburissa pääkaupunki Bangkokista länteen.

Keskiviikkona viranomaiset esittelivät medialle 40:tä tiikerinpennun ruumista, jotka olivat löytyneet buddhalaismunkkien ylläpitämän temppelin pakastimesta. Mukana oli myös karhukissan ruho. Viranomaiset arvioivat, että tiikerinpennut olivat kuollessaan päivän tai korkeintaan kahden päivän ikäisiä.

Selitystä pentujen pakastamiseen ei heti saatu, sillä munkit eivät olleet keskiviikkona paikalla vastaamassa kysymyksiin. Viranomaiset pitävät mahdollisena, että pennuilla tavoiteltiin taloudellista hyötyä. Thaimaassa uskotaan, että tiikerinosilla on suotuisia terveysvaikutuksia.

Temppelin Facebook-sivuilla kiistetään, että tiikerinpentuja olisi myyty temppelistä edelleen laittomilla markkinoilla. Facebook-päivityksen mukaan tapana oli tuhkata kuolleet tiikerinpennut vuoteen 2010 saakka, minkä jälkeen käytäntöä muutettiin ja pentuja alettiin pakastaa.

”Tiikeritemppeli” on ollut jo pidempään epäiltynä eläinten laittomasta kaupasta ja eläinten kaltoinkohtelusta. Eläinsuojeluaktivistit uskovat munkkien kasvattaneen tiikereitä vetonaulaksi turisteille. Joidenkin temppelillä vierailleiden turistien mukaan tiikerit olivat vaikuttaneet huumatuilta.

Temppelin edustajat ovat kiistäneet väitteet. Sen sijaan temppelille on yritetty luoda imagoa villieläinten turvapaikkana.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan temppeli oli vastikään suunnitellut aloittavansa toiminnan eläintarhana, mutta viranomaiset eivät olleet antaneet sille lupaa. Viranomaiset ovat uutistoimisto Reutersin mukaan yrittäneet saada temppelin eläimiä valtion ylläpitämiin tarhoihin jo vuodesta 2001.

Ratsia temppeliin alkoi 30. toukokuuta. Tällä kertaa viranomaisilla oli oikeuden antama lupa tiikereiden takavarikoimiseen. Maanantaina eläviä tiikereitä siirrettiin pois seitsemän ja tiistaina 33. Reutersin mukaan siirtoa jäi odottamaan vielä 97 tiikeriä.

Eläinoikeusjärjestö Petan mukaan tiikereitä pidettiin temppelissä olosuhteissa, joissa niiltä ”evättiin kaikki, mikä on niille luontaista ja tärkeää”.

Eläinsuojelujärjestöt pyytävät turisteja välttämään paikkoja, joissa eläimiä kohdellaan kaltoin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat