Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terroristit iskivät hotelliin Mogadishussa – ainakin 15 kuollut

Ääri-islamistinen terroristijärjestö al-Shabaab ilmoitti pian olleensa iskun takana

Ulkomaat
 
FEISAL OMAR / Reuters
Siviilit pakenivat Ambassador-hotellin lähellä Mogadishussa terrori-iskun jälkeen keskiviikkona.
Siviilit pakenivat Ambassador-hotellin lähellä Mogadishussa terrori-iskun jälkeen keskiviikkona. Kuva: FEISAL OMAR / Reuters

Ainakin 15 ihmistä kuoli, kun asemiehet ryntäsivät mogadishulaiseen hotelliin Somaliassa keskiviikkona, kertoo uutistoimisto Reuters. Noin 20 ihmistä loukkaantui.

Asemiehet syöksyivät Ambassador-hotelliin sen jälkeen, kun hotellin edessä oli räjähtänyt autopommi.

Hotelli on somalialaisten poliitikkojen ja virkamiesten suosiossa. Poliisin mukaan kuolleiden joukossa oli kaksi poliitikkoa.

Ääri-islamistinen terroristijärjestö al-Shabaab ilmoitti pian olleensa iskun takana. Al-Shabaab on kytköksissä terroristiverkosto al-Qaedaan.

”Teimme autopommi-iskun hotellilla ja menimme sisään”, al-Shabaabin edustaja Abdiasis Abu Musab sanoi uutistoimisto Reutersille.

Afrikan unionin joukot ajoivat al-Shabaabin Mogadishusta 2011, mutta se onnistuu yhä tekemään iskuja pääkaupungissa. Se myös käy sotaa hallituksen ja Afrikan unionin joukkoja vastaan muualla maassa.

Se on myös tehny iskuja esimerkiksi Keniassa, jonka joukkoja on Afrikan unionin operaatiossa Somaliassa.

Keskiviikkona Somalian viranomaiset kertoivat tappaneensa kahdessa muussa yhteenotossa 17 al-Shabaabin taistelijaa Mogadishussa ja Bulagadudissa, Reuters kertoo.

Viranomaisten mukaan joukossa oli Mohamus Ali Dulyadeyn, jonka epäillään suunnitelleen al-Shabaabin iskun kenialaiseen Garissan yliopistoon huhtikuussa 2015. Iskussa kuoli 148 ihmistä, joista valtaosa oli asemiesten asuntolasta etsimiä kristittyjä opiskelijoita.

Yhdysvaltain puolustusministeriö puolestaan ilmoitti keskiviikkona, että Yhdysvallat teki viime viikolla ilmaiskun, jonka kohteena oli al-Shabaabin johtoon kuuluva Abdullahi Haji Da’ud, Reuters kertoo.

Isku tehtiin viime perjantaina Keski-Somaliassa.

Puolustusministeriön mukaan se ei kuitenkaan vielä tiedä, selvisikö Abdullahi Haji Da’ud lennokki-iskusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat